Antena Căutare

Ministerul Educatiei vrea sa interzica studiul limbilor straine, pana in clasa a treia

Ministerul Educatiei vrea sa interzica studiul limbilor straine, pana in clasa a treia. Decizia e supusa dezbaterii publice, iar oficialii doresc si mai putine ore de limba romana si matematica. Asta, in timp ce tot mai putini elevi reusesc sa treaca examenul de Bacalaureat, iar numarul analfabetilor creste de la un an la altul

Invatatorii nu vor mai avea cum sa aleaga maximum de opt ore pe saptamana de limba romana. Ministerul Educatiei propune un numar fix: sase ore pe saptamana. La fel si la matematica. In loc de maxim cinci ore pe saptamana, elevii vor face trei.

Si limba straina se doreste taiata. Abia din clasa a III-a, limba moderna va fi obligatorie.

Si la orele de sport se va umbla. Teoretic, in prezent, elevii pot face chiar si sase ore saptamana. Din toamna, vor fi doar doua ore de educatie fizica, plus alte doua ore denumite "Muzica si miscare". Un mister pentru dascali. “Daca intra in norma invatatorilor sau sunt atasate normelor profesorilor, nu stim”, a declarat Invatatorul Pall Iren.

Ministerul Educatiei vrea sa schimbe orarul elevilor in contextul in care tot mai putin elevi reusesc sa treaca examenul de Bacalaureat. Iar notele, chiar si la simulari, sunt niste glume bune.

Numarul de ore pentru elevii din clasele primare se afla in dezbatere publica pana la data de 19 februarie.

Doi ofiteri din cadrul Politiei Sector 5, prinsi in flagrant luand mita... Cateva tinere din Arad vand rochii de mireasa la mana a doua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x