Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

Ministerul Educației vrea să ofere vouchere pentru părinți. Tichetele, folosite pentru a trimite copiii la "meditații", după școală

Guvernul promite că Educaţia va avea parte de mai mulţi bani, de anul viitor, prin accesarea de fonduri europene şi prin implicarea Ministerului Dezvoltării în îmbunătăţirea condiţiilor pentru elevi. În plus, autoritățile vorbesc despre vouchere pentru părinți, menite a fi utilizate în scopul aprofundării studiilor după școală.

Idei noi de reformare a învățământului

"În condiţiile dificile pe care trebuie să le acoperim cu bugetul pe anul 2020 încercăm ca tot ceea ce înseamnă bani direcţionaţi spre educaţie cumulat să fie minim 5 la sută din PIB", e declarat Raluca Turcan, vicepremierul României.

Citește și: Raport după testele PISA, 44% dintre elevii României sunt analfabeţi funcţional

Specialiştii în învăţământ sunt chemaţi, săptămâna viitoare, la Ministerul Educaţiei pentru a concepe metode noi de predare în şcolile româneşti. Potrivit Observator, apelul a venit după rezultatele dezastruoase de la testele PISA care au arătat că 44 la sută dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeţi funcţional. În viitor, programa şcolară va pune mai mult accent pe partea practică, a promis ministrul, care a anunţat şi câteva prime măsuri.

"Săptămâna viitoare voi organiza o întâlnire de lucru cu toţi cei care îşi doresc să participe activ la partea decizională, o întâlnire de lucru privind problema alfabetizării funcţionale", a explicat Monica Anisie, ministrul Educaţiei.

În acest context, Ministerul Educației promite şi vouchere. Părinţii vor putea folosi tichete pentru a plăti servicii afterschool, atât la stat, cât şi privat. Valoarea lor nu a fost încă stabilită.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro