Ministerul Sanatatii a demarat o ancheta la spitalul din Galati. Doi pacienti au murit ca urmare a unei infectii intraspitalicesti

Ministerul Sanatatii a demarat o ancheta la Spitalul Judetean Galati, unde doi pacienti au murit din cauza unei infectii intraspitalicesti. A treia persoana afectata de bacteria din spital se afla acum in stare buna, spun cei din conducerea unitatii sanitare, care neaga faptul ca germenele ar fi fost fatal bolnavilor.

Bacteria descoperita in Spitalul Judetean Galati afecteaza doar bolnavii cu un sistem imunitar extrem de scazut, sustin medicii din conducerea unitatii medicale. Acestia spun ca pacientii care s-au infectat in spital ar fi murit oricum.


Daca nu vor putea sa tina sub control imbolnavirile, specialistii ar putea lua in calcul demolarea spitalului, asa cum s-a intamplat in alte tari.

Directia de Sanatate Publica, dar si Ministerul Sanatatii, au demarat deja o ancheta. Medicii dau asigurari ca infectia nu a plecat din sala de operatii.

Pentru a proteja pacientii internati in spital, conducerea a luat mai multe masuri, inclusiv izolarea zonei unde a aparut infectia. Bolnavii in stare critica insa nu pot fi aparati de bacterie.

Ancheta ar trebui sa fie finalizata pana la inceputul saptamanii viitoare.

foto: Intact Images

Jennifer Lopez a strălucit la Global Citizen Live. Salopeta purtată de artistă a atras toate privirile
Jennifer Lopez a strălucit la Global Citizen Live. Artista i-a uimit pe toți cei prezenți la...
Zodii norocoase în ziua de 29 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Se anunță o perioadă prosperă pentru trei zodii norocoase în ziua de 29 septembrie 2021....
Parteneri
Sos tzatziki. Sos grecesc din iaurt cu usturoi și castraveți
Dacă ești în căutarea unei rețete de sos cremos, răcoritor și aromat, întrerupe căutările și prepară celebra rețetă de sos tzatziki. Este o rețetă de sos grecesc din iaurt cu usturoi și castraveți, perfect pentru a fi consumat cu o multitudine de preparate.
Catine.ro
Ultimele știri