Antena Căutare

Ministerul Sanatatii a inchis ilegal un spital din Sulina

Chiar daca 67 de spitale au fost inchise de la 1 aprilie, pentru unele dintre ele, decizia Ministerului Sanatatii este ilegala. Este si cazul unitatii medicale din Sulina - inchiderea acesteia incalca o conventie internationala, care prevede ca porturile maritime sa detina obligatoriu facilitati sanitare. Legea respectiva a fost semnata de presedintele Traian Basescu in 2007.


Datorita fondurilor proprii, centrul medical este in continuare deschis. O solutie ar fi ca in locul spitalului sa fie infiintat un Centru Medical de Prim Ajutor.

"Ne sustin cei de la primarie, speram intr-o rezolvare favorabila. Chiar daca ne schimbam meseria, aici locurile de munca sunt putine", spune o asistenta de la spital.

Un ajutor neasteptat ar putea veni, insa, din alta parte. In momentul in care au luat decizia inchiderii spitalului, oficialii Ministerului Sanatatii au omis conventia internationala privind ocrotirea vietii umane pe mare, semnata de presedintele Basescu.

"Despre acest document am aflat recent, ca altfel l-am fi introdus in memoriile trimise ministrului Cseke", a declarat Vasile Gudu, prefectul de Tulcea.

Centrul Medical Sulina mai are fonduri doar pentru o luna. Dupa aceea, personalul medical trebuie sa-si caute de lucru in alta parte.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Politistul ucigas si sotia, inmormantati impreuna!... Peste 70% din romani prefera sa-si cumpere un apartament decat sa-l inchirieze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x