Căutare Live

Ministerul Sănătăţii a retras din procesul de dezbatere publică un număr de 28 acte normative, după ce a primit reclamaţii din partea specialiştilor şi a pacienţilor/Medic: Legea profesiilor medicale condamna la şomaj mii de medici tineri

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că a retras din procesul de dezbatere publică sau avizare interministerială un număr de 28 acte normative, după ce a primit reclamaţii din partea specialiştilor şi a pacienţilor. Referitor la Legea profesiilor medicale - retrasă din dezbatere - medicii consideră că ar fi ”condamnat la şomaj mii de medici tineri”.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministrul Sănătăţii, marţi au fost retrase din dezbatere publică 7 ordine de ministru aflate în consultare publică la rubrica Transparenţă Decizională şi alte 21 proiecte de hotărâri de guvern, ordonanţe de urgenţă şi legi iniţiate şi aflate în avizare interministerială.

“Am primit mai multe semnale şi nemulţumiri din partea pacienţilor, dar şi a profesioniştilor din sistem cu privire la o serie de documente aflate în dezbatere publică sau pe circuitul de avizare. Aceste acte trebuie rediscutate, reanalizate şi regândite cu toţi factorii implicaţi pentru că dorim ca deciziile pe care le luăm să răspundă cerinţelor actuale în vederea creşterii calităţii în domeniul sanitar”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Potrivit acestuia, un exemplu îl reprezintă Legea privind exercitarea profesiilor în sistemul de sănătate.

”Actul normativ vizează activitatea şi are impact asupra tuturor celor care lucrează în sistem, motiv pentru care se impune a fi elaborat cu atenţie şi responsabilitate, în funcţie de solicitările şi nevoile tuturor categoriilor de personal”, a mai declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

”Legea profesiilor medicale nu e glumă!! Prelungind vârsta de pensionare a medicilor cu 10 ani, condamnaţi la şomaj, deşi nu sunteţi iniţiatorul ei, mii de medici tineri!! Peste 10 ani, România nu va mai avea medici. Cei tineri vor emigra, iar ăştia de 75 de ani vor fi morţi de mult! Asta ne dorim cu legea asta? Retrageţi-o, că semnal pentru noi şi pentru populaţie! Că vom trăi în România NORMĂLA!”, a scris recent, pe Facebook, medicul Livia David de la Craiova, care a semnalat în repetate rânduri problemele din sistemul medical din România şi a militat ca gărzile medicilor să fie recunoscute ca vechime în muncă.

Sursa : news.ro

Poliţia Română: Peste 300 de kilograme de precursori de explozivi restricţionaţi au fost indisponibilizate de poliţiştii... Pensionarii vor putea primi şi tichete de masă. Ce condiţii trebuie îndeplinite...
Zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Nativii care își găsesc liniștea sufletească
Aici ai lista cu zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Trei semne zodiacale...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2022. Leii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2022 vine cu vești bune pentru nativii Leu. Astrele spun că...
Parteneri
Lipii grecești pentru gyros. Lipii pufoase preparate pe plită sau la tigaie
Catine.ro
Ultimele știri
x