Antena Căutare

Ministerul Sanatatii primeste 10 milioane de franci elvetieni pentru pregatirea medicilor si asistentilor

Ministerul Sanatatii va primi 10 milioane de franci elvetieni, bani nerambursabili pentru dezvoltarea unor programe de pregatire a medicilor si asistentilor, conform Mediafax.

Astfel, timp de opt ani specialitatile terapie intensiva, pediatrie, neonatologie si medicina de familie vor fi finantate din fonduri externe.

Programul de pregatire al medicilor de familie va urmari infiintarea unor noi centre multifunctionale, iar in cadrul celui care vizeaza serviciile de urgenta va fi inclusa si colaborarea cu serviciul aerian de salvare elvetian REGA care se va implica in dezvoltarea capacitatii de salvare aeriana a echipajelor romane.

Proiectul se deruleaza in perioada 19 decembrie 2011-6 decembrie 2019, iar finantarea se acorda in cadrul "Programului de Cooperare "Elvetiano-Roman" (SRCP) aprobat prin Acordul Cadru incheiat intre Consiliul Federal Elvetian si Guvernul Romaniei.

Acordul urmareste implementarea Programului de Cooperare Elvetiano-Roman pentru reducerea disparitatilor economico-sociale din cadrul Uniunii Europene extinse, semnat la 7 septembrie 2010, informeaza Ministerul Sanatatii.

Foto: Intact Images

Vicepresedintele PNL Buzau a murit intr-un accident rutier... VIDEO! Multi romani au facut deja pomana porcului, cu o zi de inainte de Ignat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x