Căutare Live

Ministerul Sanatatii vrea sa reia imunizarea elevelor contra HPV

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa reia programul de vaccinare impotriva cancerului de col uterin (HPV) a elevelor cu varste intre 11 si 15 ani, insa numai la cererea parintilor.

"Am putea relua vaccinarea impotriva cancerului de col la eleve in doua conditii. Una - demarand o campanie de informare corespunzatoare, pana la inceputul anului scolar viitor. A doua - numai la solicitarea parintilor. Parintii, daca doresc, vor putea solicita vaccinarea", a declarat dr. Alexandru Rafila, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, scrie Mediafax.

Alexandru Rafila a declarat ca in campania de imunizare din 2008 doar 8% dintre eleve au fost vaccinate.

"Ceea ce s-a intamplat in 2008 a fost o vaccinare partiala, intrucat a cuprins doar elevele de 11 ani. In aceasta noua campanie, noi propunem sa fie vaccinate toate elevele intre 11 si 15 ani. Ponderea elevelor vaccinate in 2008 a fost de 2,8% din numarul elevelor de 11 ani. In 2009, numarul acestora s-a triplat, dar nu a ajuns, in total, decat la 8% din populatia acestei categorii de varsta. (...) Chiar daca acea campanie nu a fost un succes, macar a distrus mitul ca aceasta vaccinare ar face rau", a mai spus secretarul de stat.


Sfântul Ștefan: Peste 400.000 de români își serbează onomastica... Romania, impanzita de retele de sclavie! Copiii sunt racolati si exploatati in ferme...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri