Antena Căutare

Ministerul Sanatatii vrea sa reia imunizarea elevelor contra HPV

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa reia programul de vaccinare impotriva cancerului de col uterin (HPV) a elevelor cu varste intre 11 si 15 ani, insa numai la cererea parintilor.

"Am putea relua vaccinarea impotriva cancerului de col la eleve in doua conditii. Una - demarand o campanie de informare corespunzatoare, pana la inceputul anului scolar viitor. A doua - numai la solicitarea parintilor. Parintii, daca doresc, vor putea solicita vaccinarea", a declarat dr. Alexandru Rafila, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, scrie Mediafax.

Alexandru Rafila a declarat ca in campania de imunizare din 2008 doar 8% dintre eleve au fost vaccinate.

"Ceea ce s-a intamplat in 2008 a fost o vaccinare partiala, intrucat a cuprins doar elevele de 11 ani. In aceasta noua campanie, noi propunem sa fie vaccinate toate elevele intre 11 si 15 ani. Ponderea elevelor vaccinate in 2008 a fost de 2,8% din numarul elevelor de 11 ani. In 2009, numarul acestora s-a triplat, dar nu a ajuns, in total, decat la 8% din populatia acestei categorii de varsta. (...) Chiar daca acea campanie nu a fost un succes, macar a distrus mitul ca aceasta vaccinare ar face rau", a mai spus secretarul de stat.


Zapada vine din Decembrie! Cum va fi vremea de Sarbatori... Romania, impanzita de retele de sclavie! Copiii sunt racolati si exploatati in ferme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x