Antena Căutare

Ministrul Agriculturii avertizeaza: "Sa nu ne miram cand se scurge apa din parizer si din salam”

"Sa nu ne miram cand se scurge apa din parizer si din salam”, a avertizat ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, referindu-se la faptul ca nimeni nimeni nu verifica retetele producatorilor de alimente si ingredientele folosite.

In 1995 s-a emis un act normativ prin care MADR ar avea atributia de a controla si si aviza retetele de fabricatie si de a sanctiona operatorii care nu respectau normele privind compozitia chimica a produselor alimentare comercializate. Insa actul a fost abrogat anul trecut, la cererea producatorilor.


"Sa nu ne miram cand se scurge apa din parizer si din salam, pentru ca acum nimeni nu verifica retetele producatorilor in privinta ingredientelor folosite", a afirmat Fuia, conform Mediafax.

"Vom avea consultari cu industria alimentara, dar si cu organizatiile consumatorilor, dupa care vom inainta proiectul privind cerintele de inscriere a operatorilor economici in Registrul Industriilor Alimentare spre aprobare Guvernului. Astfel, Ministerul Agriculturii va putea verifica si aproba retetele de fabricatie a alimentelor, iar inspectorii ministerului vor verifica respectarea acestora. Noul proiect de lege asigura calitatea alimentelor declarata de producatori, monitorizeaza industria alimentara si urmareste securitatea alimentara astfel incat in situatia unor calamitati ministerul sa aiba evidenta stocurilor alimentare de care dispun producatorii", a adaugat ministrul.

De asemenea, producatorii vor fi nevoiti sa se inscrie intr-un registru electronic postat pe site-ul Ministerului Agriculturii, pentru a putea fi monitorizati, dupa ce le vor fi verificate calitatea, compozitia produselor si procesul tehnologic, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern.

Fiul fostului procuror general adjunct Traian Gherasim, ridicat de DNA... Afaceristul Nikolaus Mann, retinut de politie dupa ce a incercat sa fuga din tara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x