- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
In 1995 s-a emis un act normativ prin care MADR ar avea atributia de a controla si si aviza retetele de fabricatie si de a sanctiona operatorii care nu respectau normele privind compozitia chimica a produselor alimentare comercializate. Insa actul a fost abrogat anul trecut, la cererea producatorilor.
"Sa nu ne miram cand se scurge apa din parizer si din salam, pentru ca acum nimeni nu verifica retetele producatorilor in privinta ingredientelor folosite", a afirmat Fuia, conform Mediafax.
"Vom avea consultari cu industria alimentara, dar si cu organizatiile consumatorilor, dupa care vom inainta proiectul privind cerintele de inscriere a operatorilor economici in Registrul Industriilor Alimentare spre aprobare Guvernului. Astfel, Ministerul Agriculturii va putea verifica si aproba retetele de fabricatie a alimentelor, iar inspectorii ministerului vor verifica respectarea acestora. Noul proiect de lege asigura calitatea alimentelor declarata de producatori, monitorizeaza industria alimentara si urmareste securitatea alimentara astfel incat in situatia unor calamitati ministerul sa aiba evidenta stocurilor alimentare de care dispun producatorii", a adaugat ministrul.
De asemenea, producatorii vor fi nevoiti sa se inscrie intr-un registru electronic postat pe site-ul Ministerului Agriculturii, pentru a putea fi monitorizati, dupa ce le vor fi verificate calitatea, compozitia produselor si procesul tehnologic, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern.