Antena Căutare

Ministrul Culturii aşteaptă oferta din partea proprietarilor sculpturii „Cuminţenia Pământului”

Ministrul Breaz a subliniat: „Aştept ofertă în scris. Cine trebuie? Cel care vinde sau cel care cumpără? Dacă există disponibilitatea de vânzare, şi aşa le-am spus şi dânşilor, atunci când am avut o întâlnire, aştept o ofertă scrisă. Este din categoria Tezaur. Nu poate părăsi graniţele României”.

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a afirmat joi, la o conferinţă de presă, că încă aşteaptă o ofertă din partea proprietarilor sculpturii „Cuminţenia Pământului”, realizată de Constantin Brâncuşi. De cealaltă parte, reprezentantul acestora a declarat pentru News.ro că situaţia pare fără ieşire, proprietarele nu au luat nicio hotărâre, nu au renunţat la ideea de a o vinde, însă nu vor să iniţieze ele negocierea.

Breaz a declarat: „Am avut o discuţie cu proprietarii, aşteptăm oferta. Nu a venit încă”.

În mai multe rânduri, anul acesta, reprezentantul prorpietarilor a explicat că Paula Ionescu şi Alina Şerbănescu aşteaptă „ceva în scris” din partea ministerului pentru a face oferta.

Ministrul a subliniat: „Aştept ofertă în scris. Cine trebuie? Cel care vinde sau cel care cumpără? Dacă există disponibilitatea de vânzare, şi aşa le-am spus şi dânşilor, atunci când am avut o întâlnire, aştept o ofertă scrisă. Este din categoria Tezaur. Nu poate părăsi graniţele României”.

„Sunt trei luni, dacă nu mai bine. Dacă nu avem ce cumpăra, ce ofertă să înaintăm?”, a încheiat el subiectul.

Contactat telefonic de News.ro, avocatul proprietarelor sculpturii a declarat: „Doamnele nu au luat nicio hotărâre. Nu va primi nimic. Ele vor în continuare să o vândă”.

El a precizat că şi întâlnirea de anul acesta cu ministrul a avut loc în urma unui telefon, şi nu a unei invitaţii scrise.

„Nu vor să iniţieze ele negocierea. Am văzut că a declarat anul acesta că preţul este mai mare. Da, dar dacă doamnele cer un preţ mai mare, le va da? Pentru că o să le sară în cap USR-ul. Ele nu pot cere mai puţin. Pare o situaţie fără ieşire. Dacă a declarat că valorează mai mult de 11 milioane de euro, să ne spună cât. Atunci, eventual, vom avea o discuţie”.

Ministrul a completat că sumele donate vor fi înapoiate până la finalul anului.

Colecta publică a fost, în viziunea lui Breaz, „cea mai mare prostie pe care a putut-o face cineva”.

„Ne chinuim să reparăm o prostie. Eu sper ca până la 31 decembrie să returnăm absolut toate sumele unde putem să identificăm persoanele care au donat”.

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a prezentat joi bilanţul primelor şase luni ale mandatului său.

Sursa : news.ro

Fenomen grav în România! O metodă de înșelăciune face ravagii. O persoană a murit după ce a căzut victima unor infractor... Transhumanța în România și la nivel mondial în ultimii ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x