Căutare Live

Ministrul Culturii aşteaptă oferta din partea proprietarilor sculpturii „Cuminţenia Pământului”

Ministrul Breaz a subliniat: „Aştept ofertă în scris. Cine trebuie? Cel care vinde sau cel care cumpără? Dacă există disponibilitatea de vânzare, şi aşa le-am spus şi dânşilor, atunci când am avut o întâlnire, aştept o ofertă scrisă. Este din categoria Tezaur. Nu poate părăsi graniţele României”.

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a afirmat joi, la o conferinţă de presă, că încă aşteaptă o ofertă din partea proprietarilor sculpturii „Cuminţenia Pământului”, realizată de Constantin Brâncuşi. De cealaltă parte, reprezentantul acestora a declarat pentru News.ro că situaţia pare fără ieşire, proprietarele nu au luat nicio hotărâre, nu au renunţat la ideea de a o vinde, însă nu vor să iniţieze ele negocierea.

Breaz a declarat: „Am avut o discuţie cu proprietarii, aşteptăm oferta. Nu a venit încă”.

În mai multe rânduri, anul acesta, reprezentantul prorpietarilor a explicat că Paula Ionescu şi Alina Şerbănescu aşteaptă „ceva în scris” din partea ministerului pentru a face oferta.

Ministrul a subliniat: „Aştept ofertă în scris. Cine trebuie? Cel care vinde sau cel care cumpără? Dacă există disponibilitatea de vânzare, şi aşa le-am spus şi dânşilor, atunci când am avut o întâlnire, aştept o ofertă scrisă. Este din categoria Tezaur. Nu poate părăsi graniţele României”.

„Sunt trei luni, dacă nu mai bine. Dacă nu avem ce cumpăra, ce ofertă să înaintăm?”, a încheiat el subiectul.

Contactat telefonic de News.ro, avocatul proprietarelor sculpturii a declarat: „Doamnele nu au luat nicio hotărâre. Nu va primi nimic. Ele vor în continuare să o vândă”.

El a precizat că şi întâlnirea de anul acesta cu ministrul a avut loc în urma unui telefon, şi nu a unei invitaţii scrise.

„Nu vor să iniţieze ele negocierea. Am văzut că a declarat anul acesta că preţul este mai mare. Da, dar dacă doamnele cer un preţ mai mare, le va da? Pentru că o să le sară în cap USR-ul. Ele nu pot cere mai puţin. Pare o situaţie fără ieşire. Dacă a declarat că valorează mai mult de 11 milioane de euro, să ne spună cât. Atunci, eventual, vom avea o discuţie”.

Ministrul a completat că sumele donate vor fi înapoiate până la finalul anului.

Colecta publică a fost, în viziunea lui Breaz, „cea mai mare prostie pe care a putut-o face cineva”.

„Ne chinuim să reparăm o prostie. Eu sper ca până la 31 decembrie să returnăm absolut toate sumele unde putem să identificăm persoanele care au donat”.

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a prezentat joi bilanţul primelor şase luni ale mandatului său.

Citește și
colaj de fotografii cu virgil iantu
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
colaj de fotografii cu cristina ich si alex pirtuca
Cât a crescut fiul Cristinei Ich și a lui Alex Pițurcă. Noah are ochii albaștri ca un ocean și părul creț ca mama sa
Cât a crescut fiul Cristinei Ich și a lui Alex Pițurcă. Noah are ochii albaștri ca un ocean și părul creț ca mama sa
colaj de fotografii cu anamaria prodan
Anamaria Prodan a recunoscut de ce a pozat în reviste pentru adulți: "Toată lumea îmi spunea că nu am nevoie". Motivul ascuns
Anamaria Prodan a recunoscut de ce a pozat în reviste pentru adulți: "Toată lumea îmi spunea că nu am nevoie". Motivul ascuns
Mai multe articole

Sursa : news.ro

Fenomen grav în România! O metodă de înșelăciune face ravagii. O persoană a murit după ce a căzut victima unor infractor... Transhumanța în România și la nivel mondial în ultimii ani...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri