Ministrul Culturii: Avem toate motivele să fim optimişti că includerea Roşiei Montana în patrimoniul UNESCO se va întâmpla în această vară

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat joi, la finalul şedinţei de Guvern, că autorităţile au toate motive să fie optimiste că includerea Roşiei Montana în patrimoniul UNESCO va avea loc în această vară.

Ministrul Culturii a fost întrebat ce mesaj a primit după reluarea procedurii şi dacă sunt şanse reale ca Roşis Montana să intre în patrimoniul UNESCO.

“Practic aici vorbim de o reluarea procedurii, procedura fusese suspendată de către guvernul PSD, noi am decis reluarea acestei proceduri, ne-am încadrat în termenul necesar pentru ca situaţia patrimoniului de la Roşia Montană să poate fi discutată în şedinţa din această vară, care va fi în China”, a spus ministrul Culturii.

El a precizat că este optimist că includerea Roşiei Montana în patrimoniul Unesco va avea loc în această vară.

“Semnalele sunt pozitive, legate de politica guvernului de a avea deschidere spre o monitorizare a celor de la ICOMOS şi de la UNESCO legat de ce se întâmplă la Roşia Montană şi sigur avem toate motivele să fim optimişti că includerea în patrimoniul UNESCO se va întâmpla în această vară”, a explicat ministrul.

Sursa : news.ro

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri