Antena Căutare

Ministrul Educatiei vrea clasa a IX-a la liceu, nu la gimnaziu

Ministerul Educatiei nu vrea sa lase clasa a IX-a la gimnaziu, asa cum prevede legea promovata de fostul ministru Daniel Funeriu. Ecaterina Andronescu sustine ca va lua masuri sa fie pastrata clasa a IX-a la liceu, pentru a nu se repeta haosul creat cand s-a mutat clasa pregatitoare de la gradinita, la scoala.

Clasa a IX-a ar putea ramane in sistemul liceal, nu in cel gimnazial, asa cum prevede actuala lege a invatamantului. Nu exista suficiente cadre didactice, nici spatiu in scolile generale pentru ca elevii de clasa a noua sa invete in conditii bune, sustin mai marii din Educatie.

"Sa trimitem si clasa a IX-a la scoala gimnaziala ar fi pur si simplu o abandonare totala a calitatii sistemului national de invatamant, de aceea vom corecta Legea Educatiei" a declarat Ecaterina Andronescu.

Si clasa pregatitoare s-ar putea intoarce la gradinita. Si asta pentru ca in scoli nu exista spatii adecvate de joaca pentru copii.

Pentru mutarea clasei pregatitoare de la gradinita la scoala a fost nevoie ca anul acesta scolile sa reamenajeze spatiile, sa cumpere mobilier nou si sa faca schimbari in programul elevilor. Asta ca sa asigure conditii de studiu pentru copiii de la clasa zero.

Sursa: Antena3

FOTO: Intact Images

AVERTIZARE meteo! Vant puternic, in mai multe judete din tara. Temperaturile scad drastic... Jean Padureanu, presedintele clubului Gloria Bistrita, a fost talharit in fata casei sale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x