Antena Căutare

Ministrul Educației, Valentin Popa, îi face concurență lui Eminescu: „Acei ce-şi serbează existenţa la înflorit mijloc de aprilie!”

Avem un poet în fruntea Ministerului Educaţiei! Valentin Popa a citit astăzi o poezie în faţa studenţilor de la Academia de Studii Economice. Ar fi compus-o special pentru ei, efort care nu i-a lăsat indiferenţi.

Avem un poet în fruntea Ministerului Educaţiei! Valentin Popa a citit astăzi o poezie în faţa studenţilor de la Academia de Studii Economice. Ar fi compus-o special pentru ei, efort care nu i-a lăsat indiferenţi.

”De la «genunche» la «pamblică»! Faceţi cunoştinţă cu Valentin Popa, ministrul desemnat al Educaţiei Naţionale în Guvernul PSD Vasilica Dăncilă

Ministrul, deseori protagonistul unor gafe, şi-a terminat momentul poetic în aplauze, dar şi în hohote de râs.

„Pe acei care formează o academică familie,/ Ce-şi serbează existenţa la înflorit mijloc de aprilie. / Lor, a noastră admiraţie, şi nu ştiu dacă contează/ Şi că toate se-mplini-vor dacă-un Popă le urează!”: sunt numai câteva dintre versurile compuse de Valentin Popa.

Cu rimă împerecheată şi versuri amuzante pe alocuri, poezia recitată de ministrul Educaţiei a descreţit frunţile studenţilor de la ASE, care au sărbătorit 105 ani de la înfiinţarea Academiei.

Valentin Popa recunoaşte că nu e prima oară când îşi surprinde publicul cu un moment încărcat de poezie.

Erori gramaticale și emoții

Oricine ar fi compus versurile, Valentina Popa le-a citit foarte bine. Însă când nu citeşte discursul de pe foaie, erorile gramaticale apar negreşit.

Deşi conduce Educaţia în România, Valentin Popa a făcut greşeli chiar şi la audierea din Parlament, înainte să preia mandatul de la minister.

Explicaţia fostului rector de la Suceava a fost naturală: când ai emoţii şi când vorbeşti cu pasiune, se mai întâmplă!

Cine călătoreşte cu avionul va fi de acum monitorizat mai strict de autorităţi! Pasagerii vor fi nevoiți să ofere inform... Nu, chiar nu e vorba de o păcăleală! Oraşul în care locuinţele sunt gratuite, iar criminalitatea e aproape zero...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x