Antena Căutare

Ministrul Finanţelor demolează ''Prima Casă''! Programul ar putea fi suspendat în 2020

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, se pregăteşte să demoleze programul "prima casă". Primul finanţist al ţării are şi o explicaţie: spune că nu suntem în criză financiară şi că românii se pot descurca şi fără acest program.

După ce a alocat doar 200 de milioane de lei, în loc de două miliarde, Florin Cîţu declară că o decizie finală în privinţa programului prima casă va fi luată în curând de Guvern, a anunţat ministrul finanţelor.

„Sunt două lucruri. Deja plafoanele pentru 2020 sunt acolo, ne uităm la el dacă face beneficii în societate aşa cum este el structurat astăzi, este un program care a apărut când economia avea nevoie de susținere, astăzi economia nu este în criză, deci nu știm dacă mai e nevoie în această formă.

Chiar dacă plafoanele la garanție au scăzut, creditele au crescut în continuare, se vede o tranziție către alte tipuri de credite, se pare că acest program nu este cel care susține singur această piaţă. Vom lua o măsură cu acest program cât de curând", a declarat Cîţu.

Școli și grădinițe închise în București din cauza gripei. Care sunt unitățile de învățământ în care au fost suspendate c... Vârstnic de 80 de ani mort în incendiu după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x