Antena Căutare

Ministrul francez de interne a dat ordin pentru demolarea taberelor de rromi!

Acum doi ani de zile, Claude Gueant, ministrul francez de Interne, isi castigase faima de "bestie neagra", dupa ce a inceput sa darame toate campingurile ilegale ale rromilor din Franta. Miercuri de dimineata, urmasul sau din era Hollande, Manuel Valls, a dat ordin sa fie ras un astfel de "sat" de langa Paris

"Niciodata nu voi fi de acord cu aceste campinguri ilegale. Vorbim de oameni care traiesc direct sub soarele verii, pe canicula, fara nici cea mai mica norma de igiena. Cum decizia judecatorilor ajunge la noi, cum ne si apucam de demolare", a declarat, miercuri, Manuel Valls, ministrul francez de Interne, referindu-se la "asezarile" rromilor. Imedia, un astfel de satuc din districtul parizian numarul 19 a fost calcat de buldozere. Astazi de dimineata, acelasi lucru s-a intamplat la Villeneuve-d'Asq, in Lille. Luni, 90 de persoane fusesera expulzate din Vaulx en Velin si, de asemenea, peste 70 de rromi fusesera "rugati" sa paraseasca niste garaje dezafectate pe care le ocupau in Villeurbanne.

Valls, care continua linia lui Claude Gueant, ministrul din vremea fostului presedinte, Nicholas Sarkozy, cel ce incepuse "opera" de demolare a acestor campinguri, a completat ca "In 2012 nu se poate trai fara acte, fara apa si fara electricitate. Am vorbit cu reprezentantii mai multor companii, aceste zone sunt focare de infectie, de tuberculoza! Mai mult, apar in zone populate si provoaca tensiuni cu vecinii!"

Imediat, reprezentantii rromilor au sarit ca arsi, spunand ca aceasta nu este o solutie. "Reamintim domnului Francois Hollande ca a promis in campania electorala ca nu vor exista demolari fara solutii de cazare fata de cei afectati".

Conform consilierului municipal Michel-Francois Delannoy, in zona Lille traiesc 15 la suta dintre rromi mioritici din Franta.

Permisul de conducere se schimba in doar doua-trei ore!... Robert Claudiu Rusu, directorul Garzii Financiare Ilfov, nu-si poate justifica averea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x