Antena Căutare

Ministrul Muncii a propus prorogarea pentru 1 august a dublării alocaţiilor pentru copii

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a propus joi să fie introdusă pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern prorogarea pentru 1 august a dublării alocaţiilor pentru copii, pentru a caută sursele de finanţare a acestei măsuri.

”Vin în faţa dumneavoastră cu această propunere, având în vedere că în 6 ianuarie a fost promulgată Legea bugetului de stat, ulterior promulgării a fost promulgată şi Legea 14 pe 2020 prin care se dublează cuantumul alocaţiilor de stat pentru copii. Acest lucru ne pune în perioada următoare în situaţia de a căuta resursele bugetare care astăzi nu sunt prevzute în bugetul aprobat. Propunerea este ca prevederile ei să se proroge până la 1 august”, a afirmat ministrul Muncii.

După ce ministrul Muncii Violeta Alexandru a cerut introducerea pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern a ordonanţei prin care este prorogată până la 1 august dublarea alocaţiilor, premierul Ludovic Orban a precizat că efortul bugetar în acest sens este de 6 miliarde de lei, iar la rectificarea din luna iulie vor fi găsite fondurile pentru aplicarea legii de dublare a alocaţiilor.

Orban a declarat, încă miercuri seara, că va fi prorogat termenul de intrare în vigoare a legii privind majorarea alocaţiilor, până la prima rectificare bugetară, care va fi după 1 iulie. Orban a spus că majorarea alocaţiilor presupune un efort bugetar de 6 miliarde de lei, banii necesari nefiind cuprinşi în buget. "Cu siguranţă vom creşte alocaţiile, dar le vom creşte cu atât cu cât ne permit resursele bugetare", a precizat el.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii. Ministrul Muncii Violeta Alexandru a precizat că Guvernul îşi doreşte creşterea alocaţiilor şi că soluţia ar fi ca resursele financiare să fie asigurate la rectificarea bugetară din iulie

Sursa : news.ro

Pacienți morți, abandonați pe scările interioare ale unui spital din Capitală, printre câini și saci cu gunoi. Imagini c... Scene dramatice! Mama Cristinei Ţopescu, scoasă pe brațe din crematoriu - VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x