Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)

Ministrul Muncii, despre durata procesării dosarelor de pensie: Am de gând să iau măsuri în ceea ce priveşte comunicarea corectă a acestor termene, de la momentul depunerii actelor, până la momentul intrării pensiei în contul persoanei

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat, după o vizită la Casa de Pensii din Sectorul 6 al Capitalei, că procesarea dosarelor de pensie este un proces anevoios, netransparent pentru pensionari, cărora nu li se comunică datele reale, respectiv cât durează această procedură. "Am de gând să iau măsuri în ceea ce priveşte comunicarea corectă a acestor termene, de la momentul depunerii actelor, până la momentul intrării pensiei în contul persoanei, respectiv să înţeleg în profunzime care sunt problemele de sistem şi să iau măsuri în rezolvarea lor", a spus Alexandru.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a făcut, vineri, o vizită de lucru la sediul Casei Locale de Pensii Sector 6, Bucureşti, întrucât a primit mai multe sesizări privind întârzierea calculării pensiilor, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Muncii.

"Cele 45 de zile care sunt enunţate în lege sunt de mult depăşite, de fapt, ca o consecinţă a nenumăratelor paliere în care se intervine în calcularea pensiei. Rezultă un proces anevoios, netransparent pentru pensionari, un proces în care omului nu i se comunică datele reale, respectiv cât durează în practică procesarea dosarului lui de pensie. Sunt oameni cărora li se spune un termen, nerespectat ulterior, şi care nu dispun de resurse pentru a-şi asigura cheltuielile zilnice de trai, respectiv plata utilităţilor. Am de gând să iau măsuri în ceea ce priveşte comunicarea corectă a acestor termene, de la momentul depunerii actelor, până la momentul intrării pensiei în contul persoanei, respectiv să înţeleg în profunzime care sunt problemele de sistem şi să iau măsuri în rezolvarea lor. Voi cere oficial statistici, dar impresia mea este că poate ajunge acest termen până la 6 luni, în practică”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul a menţionat că întârzierea ar putea fi cauzată de sistemul informatic, însă nu exclude varianta în care să fie vorba despre un management defectuos.

Sursa : news.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro