Antena Căutare

Ministrul Sanatatii: Clasificarea spitalelor s-a incheiat. Vor fi introduse criterii clare de finantare

Procesul de clasificare a spitalelor s-a incheiat, a precizat ministrul Sanatatii Cseke Attila in cadrul unei conferinte de presa. Sapte unitati au fost incadrate in categoria intai, cea mai inalta, iar aproximativ 58% dintre unitati au fost clasificate in clasele patru si cinci. Ministrul a mai precizat ca, incepand cu 1 iunie, se introduc reguli clare de finantare pentru spitale.



In categoria intai au fost incadrate sapte spitale, dintre care doua din Bucuresti - Spitalul Universitar de Urgenta si Floreasca - si cate unul in Constanta, Timisoara, Cluj- Napoca, Iasi si Targu Mures.

Ministrul a mai precizat ca, de la 1 iunie, se introduc reguli clare de finantare pentru spitale in functie de gradul lor de competenta si de clasificarea obtinuta.

"Se elimina discrepantele foarte mari care existau in finantare, ceea ce inseamna si predictibilitate pentru manageri si pentru toti cei care detin aceste spitale", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Casa Nationala de Sanatate a anuntat zilele trecute un set de criterii in baza carora vor fi restrictionate drastic internarile. Printre acestea se numara pierderea subita a cunostintei, care include coma sau incapacitate de raspuns la stimuli, schimbare acuta in starea de constienta a pacientului si pierderea cunostintei ca urmare a traumelor, mai putin dezorientare sau confuzie.

Ministerul Sanatatii nu a fost de acord cu criteriile de internare in spitale. Ministrul Cseke Attila a declarat ca propunerile CNAS sunt subiective, nu sunt realiste si sunt imposibil de aplicat.

Citeste si Antena3

Foto:Intact Images

Un rus a murit dupa ce s-a ingropat de bunavoie, pentru a-si testa curajul... Programul "Casa Verde" editia 2011 incepe miercuri, 1 iunie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x