Antena Căutare

Ministrul Sănătăţii ia în calcul un import de medicamente pentru bolnavii de diabet prin compania naţională Unifarm

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, spune că, pentru rezolvarea crizei de medicamente necesare persoanelor care suferă de diabet, ia în calcul realizarea unui import de astfel de medicamente prin intermediul companiei naţionale Unifarm.

”Ştiu cum este... este o situaţie critică şi o să analizăm. Am văzut notificarea dumneavoastră pe cele trei sau patru antidiabetice şi o să analizăm ce s-a întâmplat. Evident, avem soluţia, dacă există rupturi de stoc datorită importatorilor care au rămas fără stoc, datorită taxei de clawback, să facem un import cu ajutorul Unifarmului ca să paleem lista acestor medicamente”, le-a spus ministrul Sănătăţii jurnaliştilor miercuri după amiază, într-o conferinţă de presă.

Victor Costache i-a criticat pe parlamentarii PSD despre care susţine că au respins o propunere legislativă a PNL menită să rezolve problemele legate de dispariţia din farmacii a unor medicamente din cauza taxei clawback.

„Ieri, PNL a introdus în Parlament un amendament pentru soluţionarea taxei de clawback, din păcate PSD-ul n-a avut inteligenţa să înţeleagă că interesul pacienţilor trebuie să fie deasupra luptei politice şi a respins amendamentul în Parlament”, a spus ministrul.

Întrebat în ce consta prevederea, Costache a spus: ”Nu are rost să discutăm, este o soluţie, tehnică o să o aflaţi”.

Sursa : news.ro

Autoritățile vor să ofere bani și noi avantaje cuplurilor care vor să își întemeieze o familie. Fondurile pentru acordar... Cinci persoane monitorizate de autorităţile din Galaţi, după ce s-au întors din China, au ieşit din carantină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x