Septembrie va fi luna decisivă! Ministrul Sănătății, informații de ultim moment despre măsurile ce se vor aplica în următoarele săptămâni

Nelu Tătaru, informații de ultim moment! Ce se va întâmpla în următoarele săptămâni. Cum vor fi monitorizați elevii în școli?

Septembrie va fi luna decisivă! Ministrul Sănătății, informații de ultim moment despre măsurile ce se vor aplica în următoarele săptămâni

Hepta

„Ne așteptăm în luna septembrie ca tot ce înseamnă populație să respecte niște reguli, în contextul unor măsuri pe care le-am pregătit atât pentru începerea anului școlar cât și pentru alegerile din 27 septembrie.

Sperăm ca odată cu revenirea la locurile de muncă, terminarea sezonului estival, să avem și o scădere a transmiterii în comunitate. Noi am avut de gestionat în această perioadă două tipuri de transmitere”, a spus Nelu Tătaru, la Antena3.

Controale în școli

Întrebat despre noul an școlar, ministrul a explicat că elevii vor fi obligați să poarte măști și în spațiile închise și în spațiile deschise din curte, în momentul în care sunt aglomerări.

„Când nu avem aglomerări, în spațiile deschise pot sta și fără mască. Poziționarea elevilor se va face în așa fel încât acești elevi să nu stea față în față, iar distanțarea să fie de un metru. Acolo unde nu avem această posibilitate de această distanțare, să existe acele separatoare din plastic. (...)

Obligativitatea purtării măștii rămâne, precum dezinfecția la intrarea în clasă și la ieșirea din clasă. Temperatura se va lua doar după un triaj observațional, acolo unde este cazul.

Monitorizarea continuă trebuie să fie importantă!, a precizat ministrul Sănătății.

Întregul interviu, în materialul video de mai jos:

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri