Septembrie va fi luna decisivă! Ministrul Sănătății, informații de ultim moment despre măsurile ce se vor aplica în următoarele săptămâni

Nelu Tătaru, informații de ultim moment! Ce se va întâmpla în următoarele săptămâni. Cum vor fi monitorizați elevii în școli?

Septembrie va fi luna decisivă! Ministrul Sănătății, informații de ultim moment despre măsurile ce se vor aplica în următoarele săptămâni

Hepta

„Ne așteptăm în luna septembrie ca tot ce înseamnă populație să respecte niște reguli, în contextul unor măsuri pe care le-am pregătit atât pentru începerea anului școlar cât și pentru alegerile din 27 septembrie.

Sperăm ca odată cu revenirea la locurile de muncă, terminarea sezonului estival, să avem și o scădere a transmiterii în comunitate. Noi am avut de gestionat în această perioadă două tipuri de transmitere”, a spus Nelu Tătaru, la Antena3.

Controale în școli

Întrebat despre noul an școlar, ministrul a explicat că elevii vor fi obligați să poarte măști și în spațiile închise și în spațiile deschise din curte, în momentul în care sunt aglomerări.

„Când nu avem aglomerări, în spațiile deschise pot sta și fără mască. Poziționarea elevilor se va face în așa fel încât acești elevi să nu stea față în față, iar distanțarea să fie de un metru. Acolo unde nu avem această posibilitate de această distanțare, să existe acele separatoare din plastic. (...)

Obligativitatea purtării măștii rămâne, precum dezinfecția la intrarea în clasă și la ieșirea din clasă. Temperatura se va lua doar după un triaj observațional, acolo unde este cazul.

Monitorizarea continuă trebuie să fie importantă!, a precizat ministrul Sănătății.

Întregul interviu, în materialul video de mai jos:

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri