Căutare Live

Ministrul Sănătății, noi declarații despre redeschiderea școlilor: ”În funcție de evoluție, vom adapta!”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut noi declarații despre începerea școlii. Astfel, el susține că unitățile de învățământ își vor deschide porțile pe 14 septembrie, însă felul în care se vor ține cursurile va depinde de evoluția pandemiei de coronavirus. 

Ministrul Sănătății, noi declarații despre redeschiderea școlilor: ”În funcție de evoluție, vom adapta!”

În cadrul unui interviu, ministrul Sănătății a precizat că în acest moment suntem în scenariul ”verde”, în care toți elevii vor merge la cursuri.

”În funcție de evoluție, vom adapta. Noi am lăsat și libertatea locală, la nivelul DSP-ului local, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean local, a Comitetului Județean pentru Coordonarea intervenției pentru a aplica unul dintre cele trei scenarii la fiecare unitate școlară”, a declarat joi ministrul Nelu Tătaru.

Care este, de fapt, formula de calcul care stabilește scenariile privind deschiderea școlilor. Klaus Iohannis recunoaște că a greșit

”Noi suntem în scenariul 1 pe care îl avem, deci nu suntem în scenariul 3, dar noi trebuie să fim pregătiți, iar evaluarea pe care o vedem la începutul școlii se va face în apropiere, în a doua jumătate”, a adăugat ministrul Sănătății.

Conform lui Nelu Tătaru, miercuri, 2.826 de localități erau sub 1, alte 309 localități care erau între 1 și 3 și doar 51 de localități care erau peste 3.

Deschiderea școlii se va face ținând cont de trei scenarii

Anul școlar începe pe 14 septembrie, a anunțat, ieri, președintele Klaus Iohannis. Sunt însă luate în calcul trei scenarii – roșu, galben și verde – în funcție de situația epidemiologică.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

  • Verde: Toți elevii merg la școală în localitățile în care în ultimele 14 zile au fost în medie mai puțin de un caz la mia de locuitori
  • Galben: Merg la cursuri toți preșcolarii, elevii din clasele I-IV și din a VIII-a și a XII-a, iar restul claselor vor merge pe un model mixt în localitățile în care în ultimele 14 zile au fost în medie între 1 și 3 cazuri la mia de locuitori
  • Roșu: Toți elevii vor învăța online în localitățile în care în ultimele 14 zile au fost în medie peste 3 cazuri la mia de locuitori

Știa că este COVID-19 pozitiv, dar a ieșit la iarbă verde, cu prietenii. Polițiștii l-au prins la Sinaia: „Am vrut să facem picnic”

Criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Caz teribil! O tânără de 30 de ani a născut într-o benzinărie, iar apoi și-a abandonat bebelușul într-un tomberon. În ce...
Ultimele știri