Antena Căutare

Ministrul Sănătății, prima reacție în cazul italianului cu opt clase care a operat în patru clinici din București

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a reacționat imediat după ce s-a aflat de cazul italianului cu doar opt clase care a ajuns să opere pacienți de la patru clinici din București. 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a reacționat imediat după ce s-a aflat de cazul italianului cu doar opt clase care a ajuns să opere pacienți de la patru clinici din București.

Astfel, ea a explicat că a aflat din presă de acest caz, iar acesta nu primise avizr de la minister. Ba mai mult, Pintea a mai spus că o pune pe gânduri faptul că italianul a reușit să profeseze, deși ar fi trebuit să demonstreze la angajare că are drept de liberă practică și să prezinte multe alte documente.

"Nu a adus toate documentele. Ministerul Sănătății a analizat documentele pe care le-a adus, de fapt nu le-a adus personal, a avut o împuternicire. Și pentru că nu avea toate documentele nu a primit avizul, adică echivalarea diplomei.”, a declarat, marți dimineață, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, conform HotNews.

Poți crede? Un escroc italian a operat în România, de zeci de ori. ”Nu știa să-și pună mănușile!”

Ea a spus că o pune pe gânduri că bărbatul a putut profesa în clinici private, unde ar trebui să existe un sistem de verificare la angajare și să fie cerute mai multe documente.

"Sunt și alte țări care s-au confruntat cu astfel dee probleme. Și sistemul public și sistemul privat trebuie să aibă aceleași reguli", a mai afirmat Pintea.

Timp de un an, un italian cu opt clase condamnat la închisoare cu suspendare în Italia după mai mulți ani în care a mințit că este medic profitând că avea același nume de familie cu al unui cardiolog, a reușit să opereze în patru clinici din București, inclusiv la Spitalul Monza. După ce a fost condamnat, bărbatul a fugit din Italia, venind în România, sub o altă identitate, și a primit aviz de la Ministerul Sănătății pentru a profesa ca chirurg plastician, scrie Libertatea.

Ambulanțieri, suspectați de omor din culpă, după ce au furat combustibil din autospeciale! Opt persoane ar fi murit din ... Conform studiilor recente, uleiul CBD poate avea efecte benefice in lupta cu diferite afectiuni! Afla care sunt acelea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x