Antena Căutare

România s-a înscris în sistemul european pentru vaccinul anti-COVID. Nu se va putea crea un tratament românesc: "Nu avem un virus stabilizat, nu avem o recoltare"

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a anunțat intrarea României într-un sistem european pentru vaccinul anti-coronavirus. Acesta precizează că Institutul Cantacuzino nu ar putea dezvolta în stadiul actual un vaccin românesc:"Nu putem vorbi în cadrul unui vaccin, n-avem un virus stabilizat, n-avem o recoltare și... se studiază"

România s-a înscris în sistemul european pentru vaccinul anti-COVID. Nu se va putea crea un tratament românesc: "Nu avem un virus stabilizat, nu avem o recoltare"
România s-a înscris în sistemul european pentru vaccinul anti-COVID. Nu se va putea crea un tratament românesc: "Nu avem un virus stabilizat, nu avem o recoltare"

„Astăzi ne-am înscris, am avut discuțiile, mâine (miercuri - n.r.) vom avea discuții și cu reprezentantul pentru Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum știți, noi am făcut și o donație în acest sens acum o lună de zile, la nivelul comunității europene, suntem acolo unde este orice demers științific pentru această pandemie”, a declarat Nelu Tătaru la digi24.

Prioritatea, în general, se face după numărul de populație din țara respectivă atunci când se face repartiția vaccinului, dar trebuie să fim acolo ca solicitanți, a precizat ministrul.

Lista restricțiilor de vacanță pentru fiecare țară din Europa. Regulile pe care trebuie să le știi dacă vrei să pleci în concediu

Stadiul unui eventual vaccin anti-COVID dezvoltat la Cantacuzino

„Nu putem vorbi în cadrul unui vaccin, n-avem un virus stabilizat, n-avem o recoltare și... se studiază. Noi urmărim tot ce înseamnă nivel mondial unde avem o fază mai înaintată a acestui vaccin. Vrem să fim acolo, vrem să avem și noi prioritate și vrem să avem acces la tot tratamentul care concură la vindecarea infecției COVID”, a punctat ministrul sănătății.

400 de milioane de doze de vaccin de la un producător european

Se schimbă școala! Clase de 10-15 elevi, patru ore pe zi. Un curs va ține 30 de minute. Restul copiilor, online!

„Îmi pare bine că s-a pus în funcţiune mecanismul european care permite achiziţionarea unei cantităţi de 400 de milioane de doze de vaccin de la un producător european (...) sunt cinci ţări care au aplicat, că asta era condiţia, pentru ca să se poată face o achiziţie comună, dar fără să ne exprimăm clar interesul de a participa la acest mecanism lucrurile, nu se întâmplă de la sine”, a punctat Rafila.

DOCUMENT: A doua stare de alertă începe de miercuri, 17 iunie! Care sunt noile restricții și ce va fi permis

El a explicat că demersul reprezintă o „rezervare” de 400 de milioane de doze, iar lista ţărilor poate fi completată, fiecare ţară urmând să îşi plătească propria parte. „Eu cred că România ar trebui să fie printre ele”, a încheiat el.

DOCUMENT: A doua stare de alertă începe de miercuri, 17 iunie! Care sunt noile restricții și ce va fi permis... Evaluarea Națională 2020. Absolvenții de gimnaziu susțin proba la Matematică ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x