Antena Căutare

„Dacă nu vă puteți abține, vă puneţi pampers!”. Mai mulți minori, obligați să facă mătănii pe asfalt! Ce a transmis Protecția Copilului. Imagini tulburătoare! Video

Mai mulți copii au fost obligați să facă mătănii pe asfalt, la un festival din Sălaj, o supraveghetoare spunându-le să folosească scutece dacă nu pot rezista două ore fără să meargă la toaletă. După ce momentul a fost filmat, iar imaginile video au fost publicate pe internet, Protecția Copilului s-a autosesizat în acet caz.

Mai mulți copii au fost obligați să facă mătănii pe asfalt, la un festival din Sălaj, o supraveghetoare spunându-le să folosească scutece dacă nu pot rezista două ore fără să meargă la toaletă. După ce momentul a fost filmat, iar imaginile video au fost publicate pe internet, Protecția Copilului s-a autosesizat în acet caz.

Directorul DGASPC Sălaj, Violeta Milaş, a declarat, luni, că ancheta va trebui să stabilească de unde erau acei copii, dacă sunt din familii sau nu și dacă exista acordul părinţilor ca aceștia să fie filmaţi sau fotografiaţi.

„DGASPC Sălaj s-a autosesizat după apariţia filmuleţului în care apăreau copii puşi să facă mătănii şi am declanşat o anchetă, iar o echipă a direcţiei este în drum spre asociaţia respectivă, care funcţionează în parteneriat cu Mănăstirea Bobota. Va trebui să vedem de unde sunt acei copii, dacă sunt din familii sau nu, dacă era acordul părinţilor să fie filmaţi sau fotografiaţi, ce acţiuni organizează asociaţia. Pe mine m-a surprins că au fost puşi să facă acele mătănii pe asfalt. De asemenea, trebuie să vedem dacă a fost vorba despre o pedeapsă, de ce a fost aplicată. Imaginile nu sunt de bun augur pentru o activitate a unei asociaţii caritabile. Poate pentru o activitate care ţine de biserică acele imagini par lucruri normale, dar din punct de vedere al legislaţiei privind protecţia drepturilor copilului nu sunt normale”, a spus Milaş, potrivit Mediafax.

În spaţiul public a fost distribuită o filmare în care mai mulţi copii sunt obligaţi să facă 20 mătănii în aer liber şi să îşi facă cruci în timp ce sărută asfaltul, în cadrul unei acţiuni organizate de o asociaţie creştină din judeţul Sălaj.

O femeie care îi însoţea din partea asociaţiei le cere un comportament corespunzător la slujbă, avertizându-i pe cei care „nu pot rezista două ore” să îşi pună pamperşi.

„Ziceţi în gând toţi <Doamne, iartă-mă>. Acuma vreau să fac o completare, părerea cercetaşilor francezi a fost că Darius a fost cel mai atent la Sfânta Liturghie, el fiind exemplul pe care ar fi bine să îl urmaţi. În rest, cei care credeţi că nu vă puteţi abţine două ore de la toaletă, de la una de la alta, sau rămâneţi acasă sau vă puneţi pampers sau găsiţi alte soluţii. De aici înainte vă cer conduită, comportament corespunzător. Aveţi grijă că duminică este ziua festivă a Festivalului Inimioarelor Fericite, iar primul moment este participarea la Sfânta Liturghie de la Bobota”, a spus femeia.

Pe filmare se aude unul dintre copii care spune că a făcut 20 de mătănii şi că a terminat, iar un altul se plimbă prin faţa grupului, fiind admonestat de femeie şi obligat să mai facă 10 mătănii.

„La Sfânta Liturghie de la Bobota va fi mult mai lejer decât astăzi, pentru că nu este în biserică, se slujeşte în altarul de vară, e mai mare relaxare, băncile de la liziera pădurii, pentru copii e mai mult decât perfect. Acolo se stă în bancă, se stă în picioare în momentele când se stă în picioare şi nu se merge la toaletă în pădure, nu se umblă după apă. Înainte veţi primi de toate, veţi fi pregătiţi. De acum vă spun, să nu avem surprize, că duminică nu va bate nimeni mătănii. Vom avea o cameră pregătită la baza asociaţiei şi cine nu ştie să se încadreze în grup va putea să citească o carte liniştit, avem tot felul de cărţi, ieşiţi de acolo speakeri motivaţionali”, a continuat femeia, care l-a mai pus pe un alt copil să facă cinci mătănii deoarece avea chef de vorbă.

Reprezentanţii asociaţiei au refuzat să comenteze imaginile, declarând că „au fost scoase din context”, potrivit Mediafax.

„Vom formula un punct de vedere şi îl vom comunica. Dar, momentan, muncim şi nu ne putem ocupa de dreptul la replică în detrimentul programelor de final de vacanţă”, au transmis reprezentanţii asociaţiei.

Asociaţia a fost înfiinţată în scop umanitar şi se ocupă de organizarea şi desfăşurarea de activităţi filantropice, acordarea de sprijin material persoanelor aflate în nevoie, iniţierea şi derularea de activităţi de susţinere şi consiliere, în urma cărora sunt ajutate financiar şi material persoane defavorizate cum ar fi copii, tineri fără loc de muncă, pensionari, persoane cu venituri mici sau care au probleme de sănătate.

„Festivalul Inimioarelor” a avut loc duminică lângă Mănăstirea Bobota, judeţul Sălaj, în program fiind prevăzută participare la Sfânta Liturghie dedicată copiilor.

„Trăzni-v-ar! Du-te drecu!” Reacția STS, după ce o nouă gafă a unui operator a ajuns în atenția publicului... Bărbat din Craiova, reţinut pentru 24 de ore, după ce a agresat un poliţist...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x