Antena Căutare

Mircea Basescu ar fi primit 300.000 € de la familia lui Bercea Mondial pentru eliberarea acestuia

Potrivit unor stenograme aparute in raportul final al Comisiei de Disciplina pentru procurori din cadrul CSM, fratele presedintelui, Mircea Basescu, ar fi primit 300.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial in schimbul eliberarii acestuia din arest.

Comisia il ancheteaza acum pe procurorul care a facut publica aceasta informatie. Potrivit raportului, procurorul Eugen Iacobescu a adus prejudicii grave anchetei.

Eugen Iacobescu a aflat despre banii ajunsi la Mircea Basescu din interceptarile telefonice primite de la Serviciul Roman de Informatii (SRI), care monitoriza convorbirile purtate de membrii familiei lui Bercea la cererea procurorului de caz.

Desi ulterior a negat implicarea lui Mircea Basescu in cauza pe care o instrumenta, in notele din 4 aprilie 2011 si 26 mai 2011, magistratul Eugen Iacobescu a declarat expres in presa faptul ca fratele presedintelui ar fi primit o anumita suma de bani pentru ca Bercea Mondialu sa fie pus in libertate.

O alta problema sesizata in raportul primit de CSM este faptul ca in momentul in care procurorul a facut declaratiile in presa, autorizatiile de ascultare a telefoanelor erau inca in derulare, iar continutul stenogramelor era confidential.

Bercea Mondial este cercetat intr-un dosar pentru tentativa de omor, dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, Ionut Anghel, zis Mercedes, care a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Fiul unui primar PDL din Mehedinti a luat la bataie lautarii... VIDEO! Arad: Un caine a salvat o batrana de la moarte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x