Antena Căutare

RAVAGII într-un județ din țară! Micii producători și-au pus mâinile în cap

Micii producători din Bistriţa-Năsăud se văd nevoiţi să renunţe la munca din ultimele luni după ce mistreții le-au distrus aproape complet culturile.

Micii producători din Bistriţa-Năsăud se văd nevoiţi să renunţe la munca din ultimele luni după ce mistreții le-au distrus aproape complet culturile.

Nu doar lanurile de porumb şi terenurile cu cartofi au fost distruse de mistreți, ci chiar şi lanurile de floarea-soarelui.

Zeci de hectare de culturi agricole au fost compromise de aceste animale.

„Încet-încet o să renunțăm la lucratul terenului, pentru că investim și nu scoatem nimic”, a spus un agricultor.

Oamenii sunt descurajați și acuză autoritățile că nu se implică în rezolvarea situației.

De cealaltă parte, autoritățile susțin că agricultorii trebuie să își declare culturile la primărie și să anunțe în scris administratorii Fondului de Vânătoare atunci când animalele fac stricăciuni.

În plus, agricultorii au obligația de a amplasa mijloace fixe sau mobile permise de lege în culturile agricole pentru a preîntâmpina prezența vânatului în zonă, potrivit șefului Serviciului Gardă Forestieră Județeană, Daniel Pop.

Epidemia se extinde! Au apărut șase cazuri noi, confirmate de medici! Direcția de Sănătate Publică face apel către popul... Trei răniți în urma unui ACCIDENT pe A2. Microbuzul în care se aflau s-a RĂSTURNAT. Echipajele de urgență acordă primul ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x