Antena Căutare

Miting la Ramnicu Valcea – “Ne-ati furat bine!”

Sindicalistii au marsaluit pe strazi in frunte cu o masina Dacia Logan pe care au lipit fotografia lui Traian Basescu, insotita de un mesaj clar: “Doamne, scapa-ne de dracu!’” Protestatarii nu au primit aprobare pentru a-si desfasura protestul in fata sediului PDL.

Aproximativ 500 de sindicalisti au iesit astazi in strada, la Ramnicu Valcea, pentru a-si arata nemultumirea fata de reducerile salariale si starea de faliment in care au fost adusi de actuala putere.

Pe strazile orasului au marsaluit cu pancarte si sirene atat membrii CNSLR Fratia, Cartel Alfa cat si salariatii din administratiile publice locale, sanatate, din domeniul cercetarii si industia chimica.

Oamenii au scandat fara oprire "Stop falimentarii institutiile statului", "Rusine, rusine sa va fie!" sau "Opriti furtul!" si i-au cerut presedintelui sa plece cat mai repede acasa, impreuna cu "gasca de hoti". "Acesta e numai inceputul unor ample miscari si proteste menite sa-i faca pe cei care ne conduc astazi sa cunoasca in realitate nivelul de saracie din Romania. Nu se poate trai cu un salariu mediu de 500 de lei pe luna. Nu se poate sa-ti tii copiii in scoli si facultati, sa platesti rate, sa platesti intretinere si sa te imbraci', a declarat liderul valcean al CNSLR Fratia, Constantin Pirvu.

Sindicalistii s-au oprit si in fata Prefecturii unde i-au cerut in mod explicit prefectului Ungureanu sa iasa afara si sa-i infrunte. Desi protestatarii au solicitat sa continue mitingul si in fata sediului PDL din Ramnicu Valcea, conducerea Primariei, de altfel democrat-liberala, a refuzat sa aprobe cererea oamenilor nemultumiti.

Pe de alta parte, liderul Sindicatului Spiru Haret din judetul Valcea le-a cerut cadrelor didactice sa apeleze la orice forma legala de protest si sa se solidarizeze cu invatatoarea Cristina Anghel, aflata de aproape doua luni in greva foamei.

Sursa: Jurnalul National

Comisari ANPC judecati pentru coruptie... BOR va primi gratuit vechiul Parlament si alte 32 cladiri cu terenul aferent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x