Antena Căutare

Mitingul militarilor in Capitala. Pensionarii protesteaza in fata sediului Guvernului

Militarii in rezerva organizeaza in prima zi de primavara un miting si un mars de protest in Capitala. Marsul a inceput la ora 11.00, din fata Academiei Militare din Bucuresti. De la ora 14.00 este programat un miting in fata palatului Victoria.

UPDATE 13:30 Pensionarii militari au ajuns in Piata Victoriei, unde protesteaza in fata cladirii Guvernului.


UPDATE
12:50 Aproape 2.000 de pensionari militari au plecat in mars de la Academia Militara spre sediul Guvernului.

Conform Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), la actiuni sunt asteptati sa participe militarii in rezerva si in retragere, precum si "pensionari civili, profesori, piloti, functionari publici, vamesi, politisti de frontiera".

UPDATE 11:20 Parlamentarii din Comisia juridica a Senatului au respins Ordonanta privind recalculare pensiilor militarilor.

Pensiile vor fi recalculate prin determinarea stagiilor de cotizare si punctajelor medii anuale, pe baza veniturilor realizate lunar de beneficiari, utilizand algoritmul de calcul prevazut de legislatia in vigoare la data recalcularii.




Peste zece mii de cadre din toata tara sunt asteptate sa marsaluiasca pe strazile din Capitala si sa protesteze in fata Guvernului. In luna ianuarie, militarii in rezerva au primit pensii mai mici dupa recalculare si au ramas si fara grade si drepturi. Daca va fi nevoie, pensionarii militari vor apela si la instante internationale.



Protestatarii, veniti din toate colturile tarii, vor pleca in mars catre Piata Victoriei, iar circulatia va fi restrictionata pe traseul P-ta Eroilor - Bd.Eroilor - Str. Stirbei Voda - Calea Victoriei - C.A. Rosetti - Bd. Magheru - Bd. Lascar Catargiu.

De asemenea, traficul va fi restrictionat temporar si pe arterele care intersecteaza traseul de deplasare al manifestantilor si anume pe Sos. Kiseleff, intre P-ta Arcului de Triumf si P-ta Victoriei.

Intre orele 14.30 - 15.30, in P-ta Victoriei nu se va putea merge decat pe doua benzi de circulatie dinspre Bd. Aviatorilor catre Bd. Lascar Catargiu si Calea Victoriei.





Prinsi in remorca unui TIR in timp ce incercau sa treaca ilegal granita... Romanii au cea mai scazuta speranta de viata din UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x