Mizerie şi mâncare expirată în unul dintre cele mai cunoscute hypermarket-uri din țară! Pentru clienţi, pericolul este uriaş, avertizează inspectorii de la Protecția Consumatorului

Pericol uriaş la raft în marile magazine din ţară. Peşte şi carne expirate, vitrine murdare şi aparate de feliat ruginite. Asta au descoperit inspectorii de la Protecţia Consumatorului într-o razie în 14 hipermarketuri din acelaşi lanţ.

14 magazine care aparţin aceluiaşi lanţ de hypermarketuri au fost verificate simultan în toată ţara de inspectorii de la Protecţia Consumatorului. Prima oprire, standul cu peşte proaspăt.

Şi nu doar că peştii nu erau proaspeti, unii erau aproape prăjiţi de căldura din magazin.

”Peştele pe patul de gheaţă stă ca la plajă. Are o faţă la 25 de grade, temperatura din magazin, şi o faţă pe gheaţă. Înseamnă că din acel moment s-a întrerupt lanţul termic şi numai Dumnezeu ştie ce se poate întâmpla cu produsul respectiv”, a explicat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Alte magazin, alte probleme. Într-unul peştele era expirat, în altul carnea de mânzat. Pentru clienţi, pericolul este uriaş.

Suprizele neplăcute au continuat la raioanele de gastronomie. Aici, temperatura de păstrare a alimentelor gătite ar fi trebuit să fie de 60 de grade.

Nu a existat niciun magazin verificat în ţară care nu aibă probleme, spun inspectorii de la Protecţia Consumatorului, care le-au văzut pe toate la acest control: de la vitrine murdare la feliatoare şi tăietoare ruginite.

Peste 1600 de kilograme de alimente din 14 supermarketuri au fost retrase de la raft. S-au dat 35 de amenzi a căror valoare depaseste 300 de mii de lei. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului propun şi închiderea pentru jumătate de an a sectoarelor de gastonomie în două dintre magazinele din Bucureşti.

După control, comercianţii şi-au învăţat lecţia. Astăzi, într-unul din magazinele verificate peştele era "îngropat" în gheaţă.

Reprezentanţii lanţului de hypermarketuri nu au comentat până acum situaţia.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri