Antena Căutare

Mizerie şi mâncare expirată în unul dintre cele mai cunoscute hypermarket-uri din țară! Pentru clienţi, pericolul este uriaş, avertizează inspectorii de la Protecția Consumatorului

Pericol uriaş la raft în marile magazine din ţară. Peşte şi carne expirate, vitrine murdare şi aparate de feliat ruginite. Asta au descoperit inspectorii de la Protecţia Consumatorului într-o razie în 14 hipermarketuri din acelaşi lanţ.

14 magazine care aparţin aceluiaşi lanţ de hypermarketuri au fost verificate simultan în toată ţara de inspectorii de la Protecţia Consumatorului. Prima oprire, standul cu peşte proaspăt.

Şi nu doar că peştii nu erau proaspeti, unii erau aproape prăjiţi de căldura din magazin.

”Peştele pe patul de gheaţă stă ca la plajă. Are o faţă la 25 de grade, temperatura din magazin, şi o faţă pe gheaţă. Înseamnă că din acel moment s-a întrerupt lanţul termic şi numai Dumnezeu ştie ce se poate întâmpla cu produsul respectiv”, a explicat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Alte magazin, alte probleme. Într-unul peştele era expirat, în altul carnea de mânzat. Pentru clienţi, pericolul este uriaş.

Suprizele neplăcute au continuat la raioanele de gastronomie. Aici, temperatura de păstrare a alimentelor gătite ar fi trebuit să fie de 60 de grade.

Nu a existat niciun magazin verificat în ţară care nu aibă probleme, spun inspectorii de la Protecţia Consumatorului, care le-au văzut pe toate la acest control: de la vitrine murdare la feliatoare şi tăietoare ruginite.

Peste 1600 de kilograme de alimente din 14 supermarketuri au fost retrase de la raft. S-au dat 35 de amenzi a căror valoare depaseste 300 de mii de lei. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului propun şi închiderea pentru jumătate de an a sectoarelor de gastonomie în două dintre magazinele din Bucureşti.

După control, comercianţii şi-au învăţat lecţia. Astăzi, într-unul din magazinele verificate peştele era "îngropat" în gheaţă.

Reprezentanţii lanţului de hypermarketuri nu au comentat până acum situaţia.

S-au tras focuri de armă! Un traficant de droguri a fost prins în Jilava... Gestul unui român a uimit autoritățile din Italia. Bărbatul a reparat voluntar un parc. „Este unul dintre noi. Un priet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x