Căutare Live

Mizerie şi mâncare expirată în unul dintre cele mai cunoscute hypermarket-uri din țară! Pentru clienţi, pericolul este uriaş, avertizează inspectorii de la Protecția Consumatorului

Pericol uriaş la raft în marile magazine din ţară. Peşte şi carne expirate, vitrine murdare şi aparate de feliat ruginite. Asta au descoperit inspectorii de la Protecţia Consumatorului într-o razie în 14 hipermarketuri din acelaşi lanţ.

14 magazine care aparţin aceluiaşi lanţ de hypermarketuri au fost verificate simultan în toată ţara de inspectorii de la Protecţia Consumatorului. Prima oprire, standul cu peşte proaspăt.

Şi nu doar că peştii nu erau proaspeti, unii erau aproape prăjiţi de căldura din magazin.

”Peştele pe patul de gheaţă stă ca la plajă. Are o faţă la 25 de grade, temperatura din magazin, şi o faţă pe gheaţă. Înseamnă că din acel moment s-a întrerupt lanţul termic şi numai Dumnezeu ştie ce se poate întâmpla cu produsul respectiv”, a explicat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Alte magazin, alte probleme. Într-unul peştele era expirat, în altul carnea de mânzat. Pentru clienţi, pericolul este uriaş.

Suprizele neplăcute au continuat la raioanele de gastronomie. Aici, temperatura de păstrare a alimentelor gătite ar fi trebuit să fie de 60 de grade.

Nu a existat niciun magazin verificat în ţară care nu aibă probleme, spun inspectorii de la Protecţia Consumatorului, care le-au văzut pe toate la acest control: de la vitrine murdare la feliatoare şi tăietoare ruginite.

Peste 1600 de kilograme de alimente din 14 supermarketuri au fost retrase de la raft. S-au dat 35 de amenzi a căror valoare depaseste 300 de mii de lei. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului propun şi închiderea pentru jumătate de an a sectoarelor de gastonomie în două dintre magazinele din Bucureşti.

După control, comercianţii şi-au învăţat lecţia. Astăzi, într-unul din magazinele verificate peştele era "îngropat" în gheaţă.

Reprezentanţii lanţului de hypermarketuri nu au comentat până acum situaţia.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Nea Mărin spune „Poftiţi pe la noi: Poftiţi prin ţară!”, din 6 decembrie 2021, în fiecare luni, marţi şi miercuri, la An...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri