Antena Căutare

Moartea adolescentei din Bihor naste o furtuna in sistemul medical

Moartea unei adolescente din Bihor a declansat anchete la patru unitati medicale diferite si mai multi medici risca sa fie acuzati de ucidere din culpa. Prin mainile lor a trecut Talida, fata de 15 ani, pe care au diagnosticat-o prea tarziu cu meningoencefalita. Dupa ce si-a inmormantat fiica, mama cere acum raspunsuri la intrebarile care o chinuie neincetat.

Familia Talidei isi striga disperarea. In urma cu o luna, fata lor era pe picioare. Aparent, avea o simpla durere de cap. O migrena care ascundea de fapt o boala necrutatoare: meningoencefalita acuta.

A doborat-o boala, dar, sustine mama ei, si bajbaiala medicilor care i-au dat prea tarziu un diagnostic corect. Au trimis-o acasa cu un ceai de menta si cateva sfaturi babesti. O decizie care, in sistemul medical, poate fi sinonima cu uciderea din culpa.

Acuzatia de malpraxis planeaza asupra mai multor medici din Bihor. De la medicul de familie, Talida a ajuns, pe rand, la spitalul din Marghita si la doua spitale din Oradea. A fost nevoie de doua saptamani si de patru echipe de medici pentru ca fata sa primeasca tratamentul corect. Prea tarziu. A intrat in coma si apoi in moarte cerebrala.

Duminica, Talida a fost deconectata de la aparate. In urma ei au ramas doi parinti rapusi de durere si multe intrebari fara raspuns. Dupa ce si-a ingropat fiica, mama Talidei isi cauta acum linistea. Femeia va depune o plangere la Colegiul Medicilor.

Parfumuri contrafacute, vandute pe internet: Prejudiciu de peste 200.000 de lei... Statul roman pierde peste doua miliarde de euro anual din cauza defrisarilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x