Antena Căutare

Mobilă de sufragerie - Sugestii pentru un decor de calitate

Camerele de living îndeplinesc scopuri diferite pentru diferite persoane. În unele case, ele servesc drept principala zonă de adunare pentru familie, în timp ce în altele servesc mai mult ca un showroom, utilizat doar atunci când vin oaspeți.

Camerele de living îndeplinesc scopuri diferite pentru diferite persoane. În unele case, ele servesc drept principala zonă de adunare pentru familie, în timp ce în altele servesc mai mult ca un showroom, utilizat doar atunci când vin oaspeți. Oricum, există anumite probleme care apar mereu atunci când încercați să aranjați mobila de living. Verificați aceste sfaturi în materie de mobilă de sufragerie, pentru a vă face o idee generală despre amenajări interioare corecte.

Mobilă de sufragerie - Elementele de bază

Există câteva lucruri importante de reținut atunci când se aranjează mobilierul în cameră:

Mobilă de sufragerie - Sugestii pentru un decor de calitate

  1. Stabiliți punctul de atracție al camerei și aranjați mobilierul în jurul acestuia. În unele camere, punctul focal ar putea fi o caracteristică deja existentă, cum ar fi un șemineu sau o fereastră, iar în unele, ar putea fi un element proaspăt adăugat în cameră, cum ar fi un televizor.
  2. Utilizați mobilierul pentru a crea zone de conversaţie. Oamenii ar trebui să poată vorbi confortabil unii cu ceilalți, fără să strige. În cazul în care camera este deosebit de mare, există posibilitatea de a vă crea zone diverse de conversație.
  3. Nu uitați de fluxul de trafic. Lăsați suficient spațiu pentru că oamenii să se deplaseze în jurul mobilierului, astfel încât să poată ajunge ușor dintr-o parte a camerei în alta.
  4. Plasați mobila departe de pereţi. Având toate piesele de mobilier lipite de pereți este una dintre cele mai mari greșeli pe care oamenii le fac, când vine vorba de sufrageria lor. Plasarea pieselor apropiate va crea o setare mai intimă. Atât timp cât spatele pieselor este finisat, nu există niciun motiv să îl ascundem.

Mobilă de sufragerie - Dimensiunile și plasarea

Canapele și covoare

Canapele și scaune - acestea sunt adesea elementele de dimensiuni relativ mari, deci este important să se potrivească cu spațiul. Cel mai important lucru este să măsurați spațiul înainte de a cumpăra oricare dintre aceste piese. Nu este ideal ca acestea să fie prea mari sau prea mici, deci este mai bine să elaborați un plan înainte. Faceți schița camerei pe hârtie grafică, folosind toate măsurătorile corespunzătoare. Încercați să puneți canapeaua și scaunele în câteva locuri diferite și să vedeți ce funcționează cel mai bine din punct de vedere vizual. În ceea ce privește mobilitatea în spațiu, adaptați mobilierul la fluxul de trafic.

Mobilă de sufragerie - Sugestii pentru un decor de calitate

Covoare - Utilizarea covoarelor este o modalitate foarte bună de a defini zonele de relaxare. Greșeala numărul unu (foarte des întâlnită) este de a utiliza un covor prea mic. Amintiți-vă că întregul mobilier ar trebui să se afle pe covor. Dacă spațiul nu permite acest lucru, asigurați-vă că cel puțin picioarele din față ale oricăror bucăți mari de mobilier se află pe covor.

Mesele

Mobilă de sufragerie - Sugestii pentru un decor de calitate

Masa de cafea - Mesele de cafea sunt piese practice care se găsesc adesea în centrul ariilor de conversație. Dacă alegeți să utilizați un astfel de obiect, amintiți-vă că înălțimea trebuie să fie puțin mai mică decât înălțimea scaunelor din jurul acestuia. Lungimea mesei ar trebui să fie de aproximativ jumătate până la două treimi din lungimea canapelei. Dacă nu doriți să utilizați o masă de cafea, puteți încerca să folosiți câteva mese sau bănci mai mici pentru a obține același aspect. Asigurați-vă că nu sunt prea mici. Oamenii care stau în jurul lor ar trebui să aibă posibilitatea de a pune sau de a lua o băutură, fără a trebui să se ridice de pe scaun. În același timp, asigurați-vă că aveți suficient spațiu pentru picioare între scaune și mese: 36 până la 46 cm ar fi limita ideală.

Mobilă de sufragerie - Sugestii pentru un decor de calitate

Mese laterale - Mesele laterale tind să apară mai târziu în planul de design, dar ele sunt importante. Numărul de care aveți nevoie depinde de numărul de locuri pe care le aveți. Încercați să aveți una pe fiecare parte a canapelei și între scaune / fotolii. În același timp, evitați supraaglomerarea încăperii.

Mobilă de sufragerie - Accesorii

Odată ce mobila este la locul ei, este important să vă gândiți unde să plasați accesoriile. Fără îndoială veți avea câteva perdele și opere de artă, poate un televizor și câteva sconturi. Oferiți la fel de multă importanță plasării accesoriilor camerei de living, la fel cum procedați și cu mobila.

Dacă nu sunteți sigur ce va funcționa, încercați să utilizați un planificator de cameră online pentru a crea un aranjament. Examinați câteva perspective diferite și vedeți ce arată cel mai bine și ce se pretează pe stilul dumneavoastră de viață. Asigurați-vă că utilizați toate măsurătorile corespunzătoare, astfel încât să nu vă confruntați cu surprize nedorite atunci când plasați mobila în cameră.

Școlile dintr-un județ ar putea fi închise până la 5 zile! Motivul pentru care cursurile ar putea fi suspendate... ”Bună, sunt Ioan. Iubesc fotbalul, dar nu-mi pot folosi picioarele. Vreau să dau măcar o pasă!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x