Antena Căutare

Românii care s-au întors din China, în carantină timp de două săptămâni. Oamenii spun că sunt sănătoși tun: ”Ne-au ținut în siguranță!”

S-au luat măsuri speciale pe aeroportul Internaţional Henry Coandă, principala poartă de intrare în ţară, unde în această dimineaţă au ajuns din China 25 de artişti români.

Deşi tinerii care sunt membrii ansamblului folcloric din Mioveni au anunţat că nu au niciun semn de boală, ministerul Sănătăţii a luat măsuri de carantină. Oamenii au fost debarcaţi pe un circuit separat şi au fost atent verificaţi de medici.

Era ora 11 şi 16 de minute, când aeronava a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Cei 25 de artişti, membrii ansamblului folcloric din Mioveni s-au întors din Beijing, oraş aflat în carantină. Au fost de altfel şi ultimii care au coborât din avion pentru a putea fi consultaţi de medici.

”Până acum am purtat măști. Au zis că nu mai e nevoie acum.”, a declarat un membru al ansamblului.

”Nu există niciun simptom la nicio persoană. Inclusiv la Beijin, au avut control în fiecare zi, în hotel, deci nu prezintă niciun risc în acest moment.”, a declarat Amalia Șerban, director general asistență medicală și sănătate publică.

Peste 150 de pasageri se aflau la bordul aeronavei. Oamenii spun că nu au fost informaţi că printre ei sunt şi persoane care se întorc din China, ţară grav afectată de virusul nou.

Primăria Mioveni le-a pus la dispoziţie artiştilor un autocar cu care au plecat spre case. Tinerii spun că sunt complet sănătoşi şi că au fost trataţi exemplar.

”Erau oamenii agitaţi, într-adevăr, ne-au oferit oricum toate condiţiile. Având în vedere că s-a anulat tot, ne-au ţinut pe cât posibil în hotel, să nu luăm ceva, să fim în siguranţă, ne-au asigurat zborul înapoi mult mai devreme”, a declarat unul dintre copii.

Comisia din Cadrul Ministerului Sănătăţii a decis ca cele 25 de persoane să stea în carantină la domiciliu timp de două săptămâni.

Ministerul Educaţiei: 25 de unităţi de învăţământ din ţară, închise parţial din cauza gripei, fiind afectaţi peste o mie... Scene de violență extremă la Craiova. Două eleve de 13 ani, surprinse în timp ce se băteau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x