Antena Căutare

Modelul oficial revizuit al declarației pe care românii trebuie să o completeze la intrarea în țară

Modelul de declaraţie specifică triajului epidemiologic, completat de către persoanele care se prezintă la intrarea în ţară, în punctul de trecere a frontierei, a fost modificat.

Modelul oficial revizuit al declarației pe care românii trebuie să o completeze la intrarea în țară
Modelul oficial al declarației pe care românii trebuie să o completeze la intrarea în țară | Facebook/Poliția Romana

În aplicarea art. 5 din O.M. nr. 3/24.03.2020, în prezent, în punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în ţară, având ca zonă de plecare sau tranzit ţări zonele roşii şi galbene.

Persoanele identificate sunt îndrumate către personalul Direcţiei de Sănătate Publică din punctele de trecere a frontierei în vederea stabilirii măsurii de carantină sau autoizolare la domiciliu obligatorii şi pentru completarea declaraţiei specifice triajului epidemiologic.

Începând cu data de 31.03.2020, modelul de declaraţie specifică triajului epidemiologic completat de către persoanele care se prezintă la intrarea în ţară în punctul de trecere a frontierei a fost modificat. Descarcă de aici modelul revizuit.

Completarea cu date eronate intră sub incidența legii, conform articolelor 326 și 352 din Codul Penal

Art. 326 Cod Penal
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Art. 352.
(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Consilier local din Negreşti-Oaş, cercetat de procurori după ce a ieşit din izolare la domiliciu şi a mers la şedinţa de... „Au chemat poliția și m-au dat afară dintr-un magazin”. O asistentă din Galați face mărturii cutremurătoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x