Antena Căutare

UPDATE Modificari in programa scolara: Mai putina romana, mai mult sport

Interzis la limbi straine, pana in clasa a treia. E decizia Ministerului Educatie, supusa dezbaterii publice. Oficialii doresc si mai putine ore de limba romana si matematica. Asta, in timp ce tot mai putin elevi reusesc sa treaca examenul de Bacalaureat, iar numarul analfabetilor creste de la un an la altul.

UPDATE Invatatorii nu vor mai avea cum sa aleaga maximum de 8 ore pe saptamana de limba romana. Ministerul Educatiei propune un numar fix: 6 ore pe saptamana. La fel si la matematica. In loc de maxim 5 ore pe saptamana, elevii vor face 3.

Mai putine ore de romana si de matematica si fara cursuri de limbi straine, pana in clasa a III-a. Aceasta este propunerea Ministerului Educatiei pentru elevii din invatamantul primar. Nu sunt singurele modificari, copiii ar putea sta mai mult la scoala.

Ministerul propune un numar fix de ore la fiecare disciplina. La clasa pregatitoare se fac, in prezent, cel mult sase ore de limba romana. Propunerea ministerului stipuleaza doar cinci ore de limba romana in viitor.

Schimbarea cea mai surprinzatoare va fi in ceea ce priveste orele de limbi straine. Daca acum exista doua cursuri saptamanale, ministerul vrea ca pana in clasa a III-a sa nu mai existe niciuna. Incepand din cel de-al treilea an de scoala ar urma sa apara din nou in programa cate doua ore pe saptamana.

La matematica si stiintele naturii, invatatoarele predau acum patru sau cinci ore pe saptamana. Ministerul propune doar patru, pana la finalul clasei a doua, si cinci in clasele a III-a si a IV-a. Si numarul orelor care persupun miscare scade.

Pentru ciclul primar, orele destinate stimularii motricitatii sunt repartizate astfel: doua ore la disciplina "Educatie fizica" si alte doua ore la disciplina "Muzica si miscare" pentru elevii din clasele pregatitoare, intai si a II-a si doua ore la disciplina "Educatie fizica" si o ora la disciplina "Joc si miscare", pentru elevii claselor a III-a si a IV-a. Proiectul este in dezbatere publica. Oficialii ministerului spun ca au fost nevoiti sa faca aceste modificari pentru ca in programa sa intre si orarul clasei pregatitioare.

Un bucurestean a intrat in coma, dupa un diagnostic gresit... Spitalul de Urgenta din Targu-Mures a ramas fara citostatice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x