Live acum
Prime Time 20:00Sacrificiul

Momentul în care un bloc de nouă etaje s-a prăbușit, în Republica Moldova! Zeci de oameni au fost evacuați de urgență

Un bloc de nouă etaje s-a prăbușit, miercuri seară, în orașul Otaci, din Republica Moldova. Înainte ca imobilul să fie pus la pământ, 46 de persoane, între care și 11 copii, au fost evacuate. 

Un bloc de nouă etaje s-a prăbușit, miercuri seară, în orașul Otaci, din Republica Moldova. Înainte ca imobilul să fie pus la pământ, 46 de persoane, între care și 11 copii, au fost evacuate.

Informația a fost confirmată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care a precizat, de asemenea, că nicio persoană nu a avut de suferit în urma prăbușirii imobilului.

Citește și: Adolescent de 16 ani, în stare gravă, după ce peretele unui bloc din Dorohoi s-a prăbușit peste el. Copilul încerca să câștige un ban în plus

De asemenea, premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat, prin intermediul unei postări pe Facebook, că locatarii sunt în siguranţă. „Vreau să informez presa şi toţi cetăţenii în legătură cu prăbuşirea unui bloc cu nouă etaje din Otaci - din informaţia prezentată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, oamenii au fost evacuaţi înainte de prăbuşire şi acum sunt în siguranţă.”, a anunţat ea, potrivit publika.md.

Citește și: Etajul unui bloc din centrul Capitalei s-a prăbuşit din senin. Deşi e vechi de 130 de ani, blocul periculos n-a fost consolidat

Totodată, premierul moldovean a anunţat că Guvernul va căuta modalităţi pentru a-i ajuta pe locatari. ”Locatarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost realocaţi într-un spaţiu sigur. La faţa locului se află Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. Mâine, în şedinţa guvernului, vom discuta despre modalităţile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit şi au rămas fără locuinţe şi vom iniţia o investigaţie a accidentului produs”, a mai spus Maia Sandu.