Live acum
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Morun de 1,7 metri, în stare de putrefacţie, văzut plutind pe Dunăre. Poliţiştii din Galaţi fac cercetări

Poliţiştii din Galaţi au demarat cercetări în urma unei sesizări că pe Dunăre a fost observat un morun de circa 1,7 metri lungime, mort, intrat în putrefacţie. Din primele informaţii, se pare că exemplarul este tăiat pe burtă, astfel că oamenii legii fac cercetări pentru a stabili dacă este vorba despre infracţiunea de braconaj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, comisar şef Gabriela Costin, poliţiştii de la Transporturi Navale, împreună cu specialiştii de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură au demarat cercetări după ce la IPJ Galaţi a fost transmisă o sesizare conform căreia, pe malul Dunării, poate fi observat un sturion tăiat pe burtă.

Oamenii legii fac cercetări pentru a stabili dacă este vorba despre o infracţiune.
Acelaşi peşte ar fi fost observat la Brăila.

Este posibil ca peştele să fi fost prins, lăsat fără icre şi abandonat în Dunăre, de teamă să nu aibă microcip şi să fie monitorizat de specialişti.

Tudor Ionescu, coordonatorul Centrului de Cercetare şi Dezvoltare pentru Sturioni, Habitate Acvatice şi Biodiversitate din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi spune că, la 1,70 metri, peştele ar putea avea circa 15-16 ani şi circa 100 de kilograme.

Potrivit estimărilor, un morun de asemenea dimensiuni are cel puţin 15 kilograme de icre, preţul unui kilogram de caviar, la negru, fiind de 500 euro.

”La 1. 70 metri, ar trebui să aibă în jur de 100 de kilograme, dacă era femelă era mai grea, dacă era mascul, era mai uşor. Trebuie să fi avut 15-16 ani. Dacă a fost femelă, vorbim de un peşte care ar putea avea circa 15 kilograme de icre, caviar, din informaţiile neoficiale un kilogram ajunge la 500 de euro, la prima mână, dar poate ajunge un kilograme de icre de de morun sălbatic, cumpărat legal, de firme patentate, de exemplu din Franţa, şi la un preţ de 12 mii de euro kilogramul”, a declarat Ionescu.

Sursa : news.ro

Recomandari