Antena Căutare

Moș Nicolae. Idei de cadouri pentru copii și pentru cei mari

Moș Nicolae. Idei de cadouri pentru copii și pentru cei mari

Moș Nicolae. Idei de cadouri pentru copii și pentru cei mari
Moș Nicolae | a1.ro

Sfântul Nicolae este cunoscut și sub numele de San Nicoară. În unele zone ale țării, în ziua de Sfântul Nicolae oamenii pun în casă crenguțe de pomi fructiferi pe care le păstrează în apă, lângă icoane. Astfel, acestea vor înflori până la Anul Nou. În alte regiuni, fetele se adună în ajun de Sfântul Nicolae și fac plăcinte, iar seara vin și flăcăii din sat și fac o petrecere.

Seara de 5 decembrie este una magică în fiecare an deoarece toți copii cuminți îl așteaptă pe Moș Nicolae. Chiar și cei mai puțin cuminți speră să primească daruri în ghetuțe și le pregătesc cu îndemânare, curățându-le și lustruindu-le. Cele mai curate ghetuțe ale copiilor cuminți vor fi încărcate cu fructe și dulciuri.

Legenda spune că Moș Nicolae e protectorul copiilor. Sfântul Nicolae s-a născut în anul 270 în cetatea Patara din Asia Mică. Numele lui înseamnă “biruitor de popoare”. După moartea părinților săi, el a împărțit averea săracilor. Ziua morţii lui a devenit ziua Sfântului Nicolae. Această zi reprezintă ocazia perfectă pentru a fi sărbătorite atât faptele lui de sfânt, cât şi poveştile ce au dus la naşterea legendei lui Moş Nicolae.

Cadouri pentru cei mici

Articolul continuă după reclamă
  • Unele dintre cele mai frecvente cadouri pentru copii de Moş Nicolae sunt dulciurile, portocalele, cărțile și alte jucării educative.
  • Sunt practice și alt gen de cadouri, cum ar fi vizitele la o grădină botanică sau zoologică, delfinariu sau planetariu pentru a admira și învăța mai multe despre plante, animale și planete. O vizită educativă poate şi la observatorul astronomic sau la muzeu.
  • Dacă vrei ca cel mic să învețe să economisească de mic, fă-i cadou o puşculiţă amuzantă în care ar putea să îşi depoziteze bănuții primiți de sărbători de la bunici sau alte rude.

Cadouri de Moş Nicolae pentru cei mari

  • Pentru iubită, îţi sugerăm să alegi ceva dintre lucrurile clasice, cum ar fi parfumuri, cărți și ciocolată. Nu alege orice fel de ciocolată, ci una fină şi inedită, pe care nu a avut încă ocazia să o deguste.
  • Nu trebuie să uiți că femeile iubesc seturile de manichiură, bijuteriile handmade sau un voucher de cumpărături pentru a-şi achiziționa singură tot ceea ce are nevoie.
  • În general, bărbaţii sunt înnebuniţi după gadget-uri sau jocuri. Prin urmare, nu ar strica să îi cumperi un joc nou pentru Xbox sau PS4. De asemenea, i-ar folosi accesorii precum curele din piele, butonii personalizaţi sau seturile de îngrijire a bărbii.
  • Mamele vor fi întotdeauna fericite să primească în dar un set de tacâmuri, şerveţele de masă, lumânări parfumate ori decoraţiuni, pe care le vor folosi cu drag ani de-a rândul, la toate mesele festive ale familiei.
  • Indiferent de persoana dragă căreia vrei să îi faci o surpriză inedită, un album foto este o idee bună în orice situație.
  • Pentru taţi, lista de cadouri potrivite de Moş Nicolae include o sticlă de băutură fină, un pulover călduros sau un bilet la un meci de fotbal unde se poate destinde cu prietenii.

Sursă foto: a1.ro

Se scumpesc țigările, de la 1 ianuarie 2019! Cât va ajunge să coste un pachet ... Elevi aduși la școală cu poliția, în urma raziilor la domiciliu. Pedepsele sunt drastice: de la amenzi de 1.000 de lei, ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 15 iulie 2024. Cortina a căzut și ispitele feminine au apărut de pe ecran, direct în fața băieților
Insula Iubirii Sezonul 8, 15 iulie 2024. Cortina a căzut și ispitele feminine au apărut de pe ecran, direct în fața băieților Luni, 15.07.2024, 23:40
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x