Căutare Live

Motivarea judecatorilor in "Cazul Apostu": Este un pericol social si pregatea o noua infractiune

Judecatorii Curtii de Apel Cluj au dat publicitatii motivarea in cazul arestarii primarului Sorin Apostu. Potrivit acestora, edilul pregatea o noua infractiune, prin incheierea unui nou contract de asigurare, prin care urma sa obtina foloase necuvenite.

"La intelegere cu invinuita D.A., inculpatul A. S. pregatea savarsirea unei noi infractiuni, prin inlesnirea obtinerii de catre societatea acesteia, SC G. F. SRL a unui nou contract de asigurare al parcului auto al RATUC Cluj Napoca pentru anul 2012, urmarind obtinerea in continuare de foloase necuvenite, urmare a faptelor sale de coruptie si doar interventia organelor de urmarire penala a reusit sa curme activitatea infractionala a inculpatului", scriu magistratii in document.

"In ce priveste pericolul social, ca temei de arestare, el este prezent si rezida din modul in care inculpatul a actionat, din lipsa de responsabilitate de care a dat dovada prin desconsiderarea a ceea ce inseamna actul de management al institutiei Primariei Municipiului Cluj Napoca, din scopul urmarit, respectiv, obtinerea unor sume insemnate de bani. Mai mult, folosind intr-un scop total neadecvat pozitia sa de primar al municipiului, inculpatul A. S. s-a prevalat de aceasta pentru obtinerea unor foloase materiale necuvenite, activitate in care s-a implicat, dupa cum rezulta din actele dosarului, pe intreaga perioada a functiei, pana in prezent", se mai arata in motivare.

CITESTE motivarea arestarii primarului Sorin Apostu!

"Toate aceste aspecte conduc fara echivoc la conturarea unor elemente de clandestinitate, ascundere, disimulare pentru a se putea specifice comiterii infractiunii de coruptie si tocmai in acest scop se folosesc tehnici speciale de investigare, inclusiv de supraveghere operativa", mai scriu judecatorii.

Primarul municipiului Cluj, Sorin Apostu, a fost arestat in 11 noiembrie pentru 29 de zile sub acuzatia de luare de mita.

Bebelus mort in ambulanta, la scurt timp dupa nastere... Google Music, lansat joi. Va reuși să detroneze iTunes?...
Ultimele știri