Antena Căutare

Motive de bucurie pentru români! Ar putea primi câte 150 de la angajator, pe 1 iunie! Ce trebuie să faci?

Se pare că românii au încă un motiv de bucurie. Patronii doritori să ofere angajaților un stimulent pot profita de ocazia ce urmează. Tichetele-cadou oferite cu ocazia zilei copilului nu se impozitează.

Motive de bucurie pentru români! Ar putea primi câte 150 de la angajator, pe 1 iunie! Ce trebuie să faci? Galerie
Veste importantă pentru români

Se pare că românii au încă un motiv de bucurie. Patronii doritori să ofere angajaților un stimulent pot profita de ocazia ce urmează. Tichetele-cadou oferite cu ocazia zilei copilului nu se impozitează.

Tichetele-cadou cu o valoare de maximum 150 de lei nu sunt impozitate, dacă se acordă în anumite momente ale anului, potrivit Codului Fiscal, iar unul dintre momente este şi 1 iunie, ziua copilului.

Veste nemaipomenită pentru români! Primesc bani de la ANAF. Care sunt condiţiile

Cei 150 de lei nu sunt purtători de impozit pe venit de 16%, şi nici nu intră în baza de calcul a contribuţiilor sociale.

Poți primi bani chiar dacă nu ai copii

Mai mult decât atât, nu există nicio restricţie referitoare la care părinte poate primi tichetul cadou. Pot beneficia ambii părinţi, chiar şi dacă sunt la acelaşi angajator, pentru fiecare copil, fără ca cei 150 de lei acordaţi fiecăruia să fie impozitaţi, informează economica.net.

Angajatorul poate oferi cei 150 de lei atât pentru părinţi, cât şi pentru copii, deci o familie cu doi copii poate primi, în total, echivalentul a 600 de lei fără ca banii să fie impozitaţi.

În plus, textul de lege nu face o referire expresă la copil, deci cei 150 de lei poti fi acordaţi şi angajaţilor care nu au copii, fără ca suma să fie impozitată.

Avem parte de o vară capricioasă: vreme caldă, dar instabilă. Prognoza meteo pentru luni şi marţi!... Examenele din această vară, în pericol! Profesorii declanșează greva chiar de Ziua Copilului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x