Antena Căutare

Motivele pentru care FBI se implică în cazul de la Caracal! Șeful DIICOT, noi declarații: ”Nu este vorba despre lipsă de încredere!”

Decizia procurorilor DIICOT de a solicita ajutorul în cazul de la Caracal a surprins pe toată lumea, iar acum Felix Bănilă, șeful DIICOT, a explicat care au fost motivele care au dus la această hotărâre.. 

Decizia procurorilor DIICOT de a solicita ajutorul în cazul de la Caracal a surprins pe toată lumea, iar acum Felix Bănilă, șeful DIICOT, a explicat care au fost motivele care au dus la această hotărâre..

Astfel, acesta susține că DIICOT a solicitat sprijinul FBI pentru realizarea expertizei genetice în cazul Luizei Melencu nu din lipsă de încredere în Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, ci pentru că instituția nu este omologată pentru o astfel de procedură. În ceea ce privește realizarea profilului psihologic pentru Gheorghe Dincă, șeful DIICOT a spus că practic a fost solicitată FBI o a doua opinie cu privire la sinceritatea inculpatului.

Citește și: Bomba momentului în cazul Caracal! Vinovații scapă?! Dezvăluire șoc despre probele ADN: „Nu aveau cum să...”

"Așa cum am comunicat și public (...), s-a dispus efectuarea unei comisii rogatorii în SUA pentru a efectua o nouă extragere de ADN printr-o metodă pe care Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici nu este omologat să o efectueze, respectiv prin metoda de extragere ADN mitocondrial. Nu este vorba despre o lipsă de încredere în institutul nostru, ci pur și simplu datorită faptului că o astfel de procedură de acreditare a unei noi metode este de durată, iar cooperarea dintre noi și autoritățile din SUA permit o astfel de cooperare”, a susținut procurorul șef al DIICOT, Felix Bănilă, potrivit HotNews.

De asemenea, întrebat de ce s-a solicitat sprijinul FBI și pentru realizarea profilului psihologic pentru Gheorghe Dincă, șeful DIICOT a spus: "Este vorba despre solicitarea unei opinii secundare, o a doua opinie practic, pentru a ne forma convingerea cu privire la sinceritatea inculpatului”.

Citește și: Cuscrul lui Dincă se aude pe înregistrare! "Alexandra si Luiza, da... A luat fetele si le-a dus in Italia la produs"

Ba mai mult, el a mai precizat că mama Luizei Melencu a fost chemată joi la sediul central al DIICOT "pentru a stabili cu dumneaei dacă este sau nu este de acord pentru a i se recolta probe biologice.

Momentul în care un scaun cu rotile se plimbă singur, prin spital, în toiul nopții! Angajații, îngroziți: ”A fost o fant... Accident în lanț pe Autostrada A1 București - Pitești. Traficul este blocat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x