Antena Căutare

Pensionarii nu vor mai primi pensii majorate! BNR se opune vehement acestei măsuri în 2020

Creșterea punctului de pensie cu 40% presupune un "efort" financiar mult prea mare pentru România, susține guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cel care nu susține majorarea pensiilor în 2020. Acesta mai spune că e vorba de jumătate din populația țării și a explicat că nu poate să crească ceva cu 40%, având în vedere că economia crește cu 4%. 

Pensionarii nu vor mai primi pensii majorate! BNR se opune vehement acestei măsuri în 2020
Legea pensiilor, în vizorul BNR

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a vorbit, în cadrul unui briefing de presă, despre nouă lege a pensiilor, care prevede o majorare cu 40% a punctului de pensie din septembrie 2020.

„E un consens că pensiile trebuie să crească. Problema este procentul. Eu nu cred că trebuie să faci obsesii pe cifre biblice, dacă nu vrem să rătăcim vreo 40 de ani printr-un deşert financiar... Hai să fim serioşi cu cifrele! Aici nu este decât soluţie politică. Când economia creşte cu 4%, nu poate să crească ceva cu 40%. Nu e ceva marginal, e jumătate din populaţia ţării. Soluţia este dificilă, dar este politică”, a declarat Mugur Isărescu, potrivit Antena 3.

Decanul Facultăţii de Teologie din Constanţa a fost achitat definitiv pentru fals intelectual... Sezonul estival în Mamaia, blocat din cauza oilor moarte rămase în nava scufundată în Portul Midia. Animalele s-ar putea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x