Antena Căutare

Multa reforma, putina educatie. In 8 ani, sapte ministri, si o lege a Invatamantului modificata de 39 de ori!

Reusita de 44% la BAC-ul din acest an. 95.000 de elevi au luat examenul de bacalaureat. Ei sunt supravietuitorii si invingatorii unui sistem care parca s-a hranit doar cu etnobotanice. In ultimii opt ani, de cand acesti absolventi au intrat in clasa a V-a, pe la conducerea invatamantului au trecut sapte ministri. Fiecare a schimbat ceva. Legea Invatamantului a fost modificata de 39 de ori.


Generatia care a sustinut examenul de Bacalaureat acum cinci ani a fost ultima care a avut parte de structura clasica a examenului: doua probe orale, cinci probe scrise.

In urmatorul an, mai marii ministerului s-au gandit sa puna pe Internet sute de variante de subiecte pentru examenul de bacalaureat. In 2008 sutele de variante au fost inlocuite cu trei variante la fiecare proba, toate orientative.

Ultima lege care a schimbat din nou structura invatamantului, si implicit pe cea a Bacalaureatului, ii apartine actualului sef de la invatamant. De pilda anul trecut, cand a fost introdus acest sistem, probele orale s-au dat in mijlocul anului scolar. Si curricula a fost shimbata, mai exact simplificata. Fiecare editie noua de manuale a cuprins mai putine notiuni. Suficiente pentru elevii de liceu, spun profesorii, insa prea putine pentru elevii de gimnaziu care au dificulati de exprimare si nu cunosc gramatica limbii romane.

BAC 2011: Azi se depun contestatiile. Vezi cum se completeaza o fisa si in cat timp va fi solutionata!... Un olimpic la fizica din Baia Mare, picat la BAC dintr-o eroare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x