Antena Căutare

Lecţie emoţionantă de solidaritate şi iubire dată din nou de românii din Diaspora. Mulţi şi-au deschis larg uşile caselor pentru şoferii de TIR aflaţi pe drum de Crăciun

Solidaritatea românilor din Diaspora este impresionantă, iar de Crăciun au oferit o noua lecţie de omenie. Zeci de oameni şi-au deschis casele şi le-au oferit un Crăciun special, cu sarmale, cozonac şi colinde, şoferilor de tir aflaţi pe drum.

Lecţie emoţionantă de solidaritate şi iubire dată din nou de românii din Diaspora. Mulţi şi-au deschis larg uşile caselor pentru şoferii de TIR aflaţi pe drum de Crăciun Galerie
Șoferi de TIR aflaţi pe drum de Crăciun

Un singur mesaj pe internet a declanşat o mobilizare fără precendent. Sute de români s-au oferit să "adopte un şofer de tir" pe care sărbătorile l-au prins departe de familie şi de casă. Uşile caselor s-au deschis şi oamenii au fost invitaţi la masă.

„Dacă sunt colegi șoferi la cabină in zona Northampton UK am fi foarte bucuroși să le oferim un moment mic de a uita de greutăți și lucru departe de familie. Vă putem lua la o masă caldă cu mare drag și cu toată căldura", sună unul dintre mesaje.

"Cineva rămas în parcare în zona Gries, Gambsheim, Kehl ? Cine dorește un borș de cucos sau afumături tradiționale, poate spune și venim sa vă luăm”, se oferă o altă familie.

Alţi români au luat sarmalele şi cozonacul la pachet şi s-au dus în parcările unde înnoptează şoferii de tir. Le-au bătut la geam şi i-au anunţat că-şi vor ptrece sărbătorile împreună. Remorcile camioanelor s-au transformat rapid în sufragerii. petrecerea s-a încins şi pe marginea drumului.

Iniţiativa îi aparţine Adrianei Mureşan, şofer de cursă lungă în Europa. De 36 de ani femeia stărbate continentul în lung şi n lat. Ştie mai bine decât oricine ce înseamnă sărbătorile pe drum: Doi metri cubi de cabina si un telefon conectat la internet, prin care comunici cu familia.

Atunci când nu se află la volanul camionului, Adriana Mureşan organizează campanii. Tot ea a fost cea care a dat startul mobilizării la alegeri, când românii i-au dus pe şoferii de camion la secţiile de votare din zonă.

Bătaie cu bâte în comuna Arieșeni! Câțiva tineri au fost bătuți de viceprimar pentru că se aflau pe proprietatea lui pri... Veste șocantă pentru familia Alexandrei Măceșanu! Tânăra nu mai apare pe lisa de copii dispăruți. Ce le-au spus autorită...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x