Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Lecţie emoţionantă de solidaritate şi iubire dată din nou de românii din Diaspora. Mulţi şi-au deschis larg uşile caselor pentru şoferii de TIR aflaţi pe drum de Crăciun

Solidaritatea românilor din Diaspora este impresionantă, iar de Crăciun au oferit o noua lecţie de omenie. Zeci de oameni şi-au deschis casele şi le-au oferit un Crăciun special, cu sarmale, cozonac şi colinde, şoferilor de tir aflaţi pe drum.

Șoferi de TIR aflaţi pe drum de Crăciun

Un singur mesaj pe internet a declanşat o mobilizare fără precendent. Sute de români s-au oferit să "adopte un şofer de tir" pe care sărbătorile l-au prins departe de familie şi de casă. Uşile caselor s-au deschis şi oamenii au fost invitaţi la masă.

„Dacă sunt colegi șoferi la cabină in zona Northampton UK am fi foarte bucuroși să le oferim un moment mic de a uita de greutăți și lucru departe de familie. Vă putem lua la o masă caldă cu mare drag și cu toată căldura", sună unul dintre mesaje.

"Cineva rămas în parcare în zona Gries, Gambsheim, Kehl ? Cine dorește un borș de cucos sau afumături tradiționale, poate spune și venim sa vă luăm”, se oferă o altă familie.

Alţi români au luat sarmalele şi cozonacul la pachet şi s-au dus în parcările unde înnoptează şoferii de tir. Le-au bătut la geam şi i-au anunţat că-şi vor ptrece sărbătorile împreună. Remorcile camioanelor s-au transformat rapid în sufragerii. petrecerea s-a încins şi pe marginea drumului.

Iniţiativa îi aparţine Adrianei Mureşan, şofer de cursă lungă în Europa. De 36 de ani femeia stărbate continentul în lung şi n lat. Ştie mai bine decât oricine ce înseamnă sărbătorile pe drum: Doi metri cubi de cabina si un telefon conectat la internet, prin care comunici cu familia.

Atunci când nu se află la volanul camionului, Adriana Mureşan organizează campanii. Tot ea a fost cea care a dat startul mobilizării la alegeri, când românii i-au dus pe şoferii de camion la secţiile de votare din zonă.

Recomandari