Anul 2020, Iași: tomberoane dotate cu internet și GPS! Prețul? Cam cât o mașină!

După toaletele la preț de apartament apar tomberoanele la preţ de maşină. Vorbim de o nouă investiție a municipalității ieșene care a investit în tomberoane inteligente dotate cu internet și GPS.

Cum era de aşteptat ieşenii sunt de părere că primăria putea face lucruri mai importante cu banii decât să cumpere tomberoane care vorbesc.

Pare o scenă de film, dar este realitatea din Iaşi. Tomberoanele abia instalate le vor răspunde celor care le folosesc. Mai mult decât atât, sunt dotate cu internet și GPS.

imic din toate acestea nu ii impresionează pe ieșeni, mai ales atunci când află cât au costat.

"Dar nu văd rostul la un tomberon de 7 000 de euro. Mai degrabă sunt alea, uite-le! Fac acelaşi lucru. De 7 000 de euro de exemplu îţi iei o maşină la mâna a doua, nu un tomberon", spune un cetățean.

Pubelele nu sunt prima investiție inteligenta pe care o face primăria.

Muncitorii români din Germania, căutați și verificați la sânge! Orice abatere este sancționată usturător

În urmă cu doi ani, au fost cumpărate cinci astfel de toalete inteligente care se curăţă singure. Pentru una singură, s-au plătit atunci aproximativ 30 de mii de euro, practic cât preţul unui apartamet cu o cameră în Iaşi. Acum însă unele dintre ele deja nu mai funcţionează.taie

Deşi a plătit aproape 250.000 de euro pentru tomberoanele inteligente, societatea de salubritate spune că investiţia este justificată.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri