Antena Căutare

Mures: Isterie cu copii rapiti si goliti de organe

Copiii din judetul Mures se tem sa mearga la scoala, parintii sunt disperati iar profesorii fac eforturi sa ii linisteasca. Totul a pornit de la un zvon, potrivit caruia o duba cu calugari rapeste copii carora le scoate organele si ii abandoneaza in camp.

La inceput a fost un cuvant. O vorba aruncata de cineva, nu se stie cine, de sora unui prieten al unui cumnat al unui alt prieten din Medias, judetul Sibiu. Se zice ca ar fi gasit niste copii abandonati pe un camp, goliti de organele interne.

Zvonul s-a extins cu viteza internetului, cadavrele din poveste au ajuns la Sighisoara, apoi la Band, iar de cateva zile pot fi gasite pe dealurile din jurul Tirgu-Muresului.

Nu se stie cine sunt copiii, cine sunt rapitorii si nici de la cine a pornit toata tarasenia. Cert este ca elevii, mai ales cei din clasele mici, sunt speriati, iar parintii, in cel mai fericit caz, ii asteapta mai des ca de obicei atunci cand ies de la ore.

In mare, povestea suna cam asa: "au venit in curtea scolii un calugar, o calugarita si un doctor, au o dubita galbena cu geamuri fumurii, se opresc langa copiii, ii trag in dubita dupa care nu-i mai vede nimeni".

La Centrul Maternal "Matera" din Tirgu-Mures, unde proaspetele mamici provenind din familii cu probleme primesc asistenta sociala si psihologica, zvonul a primit dimensiuni de filme horror. "Mi-au povestit mamicile ca au auzit ca in Mureseni (cartier din Tirgu-Mures - n. red.) s-a gasit pe pieptul copiilor un plic cu zece milioane de lei, bani de inmormantare", a declarat Ana Chirtes, directorea Centrului.

Zvonul a ajuns si la liceele din oras, iar Inspectoratul Scolar Judetean le-a trimis directorilor o depesa prin care ii sfatuieste sa stea linistiti. Dumitru Matei, inspectorul scolar general, a precizat ca este vorba doar de un zvon care a creat o psihoza.

Reprezentantii Politiei s-au plictisit deja de cate "nu"- uri au fost nevoiti sa le spuna profesorilor si parintilor. "Nu am avut cazuri, sesizari de disparitii, rapiri sau cadavre neidentificate. Este doar un zvon care a creat panica iar pe alocuri isterie", a declarat Livia Popa, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie.

Cea mai plauzibila explicatie a zvonului vine insa din partea lui Simion Bui, directorul Colegiului "Alexandru Papiu Ilarian", unul dintre cele mai mari din judet. "Stiti, acum este o perioada de relaxare, e un moment mai calm in invatamant, nu sunt examene, nu sunt teze, probabil ca elevii se plictisesc. Eu zic ca toata tarasenia a pornit de la elevi, dornici de distractie".

Sursa: Jurnalul National

11 curse, blocate pe aeroportul din Timisoara din cauza cetii... Ministerul Muncii schimba Codul Social: vor fi modificate cuantumul si modul de acordare a ajutoarelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x