Antena Căutare

Mures: Un copil de opt ani a fost invinetit de invatatoare, pentru ca nu stia lectia

L-a lovit cu joarda pe spate si cu rigla peste degete pana l-a invinetit. E corectia aplicata de o invatatoare din Mures unui copil de numai opt ani. Atentie, pentru un exercitiu de matematica pe care baiatul nu a stiut sa-l rezolve. De frica invatatoarei, copilul a refuzat sa mai intre in clasa si a fost mutat de parinti la o alta scoala. Pentru metodele folosite la clasa, dascalul a fost pedepsit doar cu o mustrare. Politistii au deschis o ancheta.

Vanataile au palit. Amintirile, nu. “Prima data erau dungile rosii pe spate, dar a doua zi deja se vedea albastreala pe degete si pe spate, doua dungi, cum l-a lovit”, povesteste mama copilului.

In urma cu 10 zile, fiul ei s-a intors speriat de la scoala. I-a aratat mainile si i-a povestit cum l-a lovit invatatoarea. Nu pentru vreo obraznicie, ci. pentru ca nu a stiut sa rezolve un exercitiu de matematica.

“N-am gandit ca ajunge la asa ceva, sa-l loveasca pentru un exercitiu, ca n-a stiut copilul sa-l rezolve”, spune femeia. Val-vartej, mama s-a dus la scoala. A primit-o secretara.

“Mi-o aratat la degetute era negru. Vorba era ca si pe spate era lovit, dar eu asta n-am vazut”, a spus secretara unitatii de invatamant.

Mama copilului in cauza a depus o plangere la scoala si una la politie. Hotarata sa-i faca dreptate celui mic, a mers cu el si la medicul de familie. A treia zi de la incident, inca se vedea loviturile pe spatele micutului, spune mama lui.

Intre timp, la scoala, invatatoarea era sanctionata. Cu. o mustrare scrisa. “Este o sanctiune graduala, avand in vedere ca aceasta invatatoare nu a avut pana acum niciun fel de sanctiune”, a explicat inspectorul Stefan Somesan, Inspectoratul Scolar Mures.

Prin urmare, dascalul a ramas nu doar la catedra, ci si in consiliul de administratie al scolii. Recunoaste ca l-a atins pe baiat. Dar usor; n-ar fi fost bataie.

“L-am atins la fund, probabil ca l-am atins mai rau si cineva i-a zis ca acum este momentul sa te folosesti de aceasta situatie ca sa discreditezi pe cineva”, spune invatatoarea Livia Andone.

In schimb, copilul de opt ani a refuzat sa mai intre la ore din cauza ei. Asa ca parintii au fost nevoiti sa-l mute la o scoala din alt sat. Inspectoratul scolar va demara propria ancheta doar daca parintii vor face o sesizare scrisa.

UPDATE Jaf armat la o banca din Pitesti. Politia are un cerc de 12 suspecti... Casa a doi frati din Bucuresti este... o Dacie papuc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x