Antena Căutare

N-ai luat BAC-ul? Acte necesare pentru obținerea AJUTORULUI DE ȘOMAJ

Dacă nu ai luat bacalaureatul și nu vrei sau nu ești pregătit nici pentru toamnă, poate ar trebui să te gândești fie să îți găsești un loc de muncă, fie să obții o îndemnizație de șomaj:

Dacă nu ai luat bacalaureatul și nu vrei sau nu ești pregătit nici pentru toamnă, poate ar trebui să te gândești fie să îți găsești un loc de muncă, fie să obții o îndemnizație de șomaj:

Pentru a cere indemnizația de șomaj la agențiile teritoriale de ocupare a forței de muncă, solicitanții au nevoie de cinci documente de bază:

  • cererea-tip;
  • actul de identitate (original);
  • actele de studii și de calificare (original și copie);
  • adeverința medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale;
  • actele eliberate de organele financiare teritoriale din care să rezulte că solicitantul nu realizează venituri sau că realizează, din activități autorizate legal, venituri sub plafonul de 500 de lei.

Dacă la momentul cererii ajutorului „refuză un loc de muncă potrivit pregătirii sau nivelului studiilor sau refuză participarea la servicii pentru stimularea ocupării și de formare profesională oferite de agențiile pentru ocuparea forței de muncă”, așa cum scrie în actul normativ amintit, solicitanții nu pot primi indemnizația.

Nu degeaba i se mai spune lunii „Iulie” - „Cuptor”. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni... Ministrul Educației anunță SCHIMBĂRI MAJORE. Liceeni sunt cei vizați de modificări...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x