Antena Căutare

Imagini tulburătoare! Nava cu peste 14.000 de oi moarte reprezintă un adevărat pericol biologic pentru mare

Au trecut 18 zile de la naufragiul din Portul Midia, iar în tot acest timp nava cu peste 14.000 de oi moarte nu a fost clintită din loc. Dacă vremea se va schimba, furtunile pe mare pot modifica poziţia vasului, iar traficul maritim va fi perturbat.

Imagini tulburătoare! Nava cu peste 14.000 de oi moarte reprezintă un adevărat pericol biologic pentru mare Galerie
Nava cu peste 14.000 de oi moarte reprezintă un adevărat pericol biologicș pentru mare

Vaporul este o bombă biologică, iar specialiştii se tem că dacă va rămâne acolo, dezastrului asupra mediului ar putea fi şi mai mare.

Sunt imagini de pe vaporul morţii, greu de privit. Mii de cadavre de animale plutesc în apă, în compartimentele navei sau în afara vasului.

La mai bine de două săptămâni de la momentul în care a eşuat, nava pare abandonată la câteva sute de metri de cheu. În tot acest timp, autorităţile monitorizează situaţia. Dacă se întâmplă ca oile să cadă din navă, ele vor fi adunate de scafandri.

Autorităţile române au încercat să oblige armatorul să o aducă la mal. A primit chiar mai multe termene limită, dar nu a făcut nicio manevră ca să repună vasul pe linia de plutire. Aşa că intervenţia a fost preluată de statul român, însă procedurile sunt de durată.

Întârzierea intervenţiei ar putea avea consecinţe grave. Nava este înfiptă într-un banc de nisip şi are acum un echilibru fragil, iar o furtună pe mare i-ar putea modifica poziţia. În acest caz există riscul ca vasul, lung de 85 de metri, să incomodeze traficul maritim. Iar efectele asupra mediului ar fi devastatoare. Dacă nava va rămâne acolo până în primăvară, cadavrele vor polua apa şi toţi peştii din zonă vor muri, spun specialiştii.

Costurile operaţiunii de aducere a navei la cheu ar putea depăşi două milioane de euro.

Urmăriți imaginile în videoclipul de mai jos!

Gest nebunesc al unui client nervos! Bărbatul i-a pus pistolul la cap unui agent de pază. Ce se întâmplă, acum, cu agres... Mâncăruri de Crăciun, distruse cu clor! Fasolea, cârnaţii şi costiţele erau pregătite pe trotuar, în ligheane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x