Antena Căutare

Neagu Djuvara: Europa se sinucide, romanii vor fi afectati. Avem deja 10% populatie tiganeasca

Cunoscutul profesor Neagu Djuvara vorbeste, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul, despre pericolul care pandeste Europa de ceva timp, care ar putea aduce la stadiul de minoritate intreaga populatie occidentala. Djuvara transpune, in acelasi timp, aceasta problema la nivel micro, vorbind despre diminuarea autonomiei romanilor in propria tara.

"Daca introduc cumva si Turcia in Uniunea Europeana (...) si mai aduci in Europa vreo 70 de milioane de musulmani, dupa ce aici mai sunt vreo 25 de milioane. Prin urmare, continentul nostru va deveni majoritar musulman. O suta de milioane de musulmani in Europa inseamna o suta de milioane de credinciosi practicanti. Pe continentul nostru nu cred ca sunt o suta de milioane de crestini practicanti... Devenim minoritari", a explicat Djuvara.

Profesorul isi intareste argumentatia povestind viata vazuta din metrourile pariziene, unde populatia de culoare este mai des intalnita decat cea alba, un alt exemplu de disparitie treptata a occidentalilor din zona Europei.

"Daca te duci in metroul parizian, vezi care va fi Europa de maine. Populatia de culoare e mai mare decat cea alba", mai spune Djuvara.

El transpune, in acelasi timp, aceasta situatie tragica si in Romania, exemplificand, printre altele, acel procent de 10% de tigani, din totalul populatiei romanesti.

"Suntem in Europa si avem deja 10% populatie tiganeasca. Intra foarte multi chinezi si turci, iar noi nu mai facem copii. Doza de sange romanesc va fi din ce in ce mai mica", declara Neagu Djuvara.

Mai mult decat atat, acesta dezaproba decizia multor romani de a pleca "la cules capsuni" prin alte tari, pentru ca apoi sa se stabileasca acolo, deradacinandu-se complet.

"Eu nu-i aprob pe acestia. Sau daca se duc sa faca pe capsunarii, da, dar sa se intoarca cu banii in tara. Va pot spune din experienta ca, toti romanii din emigratie, chiar daca s-au casatorit cu cate o nemtoaica sau cu cate o frantuzoaica, in strafundurile sufletului lor sunt nenorociti. Le lipseste ceva", a spus acesta.

Totusi, profesorul critica autoritatile si modul de guvernare si administrare a sistemului educational din Romania, care ii obliga pe tinerii dotati sa plece prin diferite burse de studiu in strainatate, pentru a studia materii nerecunoscute la adevarata lor valoare la noi in tara.

"Tinerii pleaca din tara din cauza lipsei de speranta. Asta se combina si cu scarba de politica. Eu ii inteleg insa pe cei foarte inzestrati care pleaca la burse in strainatate si care capata diplome in domenii inexistente in Romania", a concluzionat Djuvara.

Un brasovean traieste cu rinchiul luat de la o femeie decedata... Dosarul Zambaccian, amanat din nou din... lipsa de procedura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x