Neamţ: Trei chinezi care se aflau în izolare la domiciliu au fost observaţi în timp ce se aflau la muncă, într-o societate comercială/ Ce trei sunt cercetaţi penal pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”

Trei chinezi care au intrat în ţară în 12 februarie şi care ar fi trebuit să fie izolaţi la domiciliu au fost văzuţi în timp ce se aflau la muncă, într-o societate comercială din judeţul Neamţ. Cei trei sunt cercetaţi penal pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”.

”În seara zilei de 24 februarie a.c., înainte de desfăşurarea şedinţei Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ a fost sesizată de către Instituţia Prefectului, cu privire la faptul că trei persoane din Republica Chineză, care deşi se aflau în izolare voluntară la domiciliu, au fost observaţi, în cursul aceleaşi zile, în timp ce desfăşurau activităţi la o societate comercială de pe raza oraşului Roznov”, a transmis, marţ, ISU Neamţ.

Sursa citată a precizat că, în urma verificărilor efectuate în colaborare cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, a reieşit că cele trei persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani, se aflau sub monitorizarea acestora.

”Totodată, precizăm faptul că, la data de 12 februarie a.c., cei în cauză ar fi pătruns pe teritoriul României, prin punctul de trecere al frontierei Aeroport Henry Coandă, punctul de plecare fiind China – Shanghai”, a mai precizat ISU Neamţ.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ”zădărnicirea combaterii bolilor”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 352 din Codul penal, cercetările fiind efectuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile care se impun.

Sursa : news.ro

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri