Antena Căutare

Neamt: Un barbat trebuie sa plateasca 50.000 de lei statului, dupa ce i s-a calculat pensia gresit

La 58 de ani, un barbat cu probleme de vedere din Neamt s-a trezit, peste noapte, ca datoreaza statului mai bine de 50 de mii de lei. Si nu din vina lui, ci din cauza unei erori facute atunci cand i s-a calculat gradul de handicap. Omul nu are de unde sa scoata atatia bani asa ca este hotarat sa intre in greva foamei. Este deja al doilea caz de acest gen in ultimele zile.

Constantin Balan vede cu un singur ochi de cand avea opt ani. In 2001, cand s-a pensionat, a fost incadrat cu grad de handicap sever. Iar de atunci a primit luna de luna aceeasi suma. Pana saptamana trecuta, cand a primit un plic prin care era instiintat ca are de inapoiat 50.000 de lei. Si ca nu mai primeste pensie.

Socat, omul a mers sa vada despre ce este vorba. I s-a spus ca handicapul sau nu este unul sever si ca a fost incadrat gresit. Iar, automat, pensia a fost una mai mare decat i s-ar fi cuvenit. Asa ca acum trebuie sa plateasca.

Pentru Casa de Pensii, situatia e clara. Nu conteaza cine a gresit, barbatul trebuie sa traga ponoasele.

Acum pensia ii va fi recalculata, iar din aceasta va fi oprita o treime, in fiecare luna, pentru plata datoriei. Saptamana trecuta, un alt barbat din Neamt a aflat, in acelasi mod, ca are de platit statului 60 de mii de lei. Tot pentru o greseala facuta de angajatii Casei de Pensii.

Se anunta o iarna mai blanda, cu temperaturi peste medie in unele zone ale tarii... Batrana din Bistrita, care traia intr-un cotet de porci, va avea o locuinta noua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x